Contestaţia vizând ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara pentru Sebastian Ghiţă pe rolul instanţei

Magistraţii vor judeca mai devreme contestaţia DNA vizând ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara în cazul lui Sebastian Ghiţă. Nu însă suficient de devreme, având în vedere că fostul deputat a dispărut fără urmă, chiar în seara zilei în care interdicţia de a ieşi din România i-a fost ridicată.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie au decis, vineri, la solicitarea DNA, să judece mai rapid contestaţia privind ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara pentru Sebastian Ghiţă, dispărut fără urmă şi despre care se prespune că a părăsit deja ţara. În urma hotărârii pronunţate joi de ICCJ, contestaţia va fi judecată pe 5 ianuarie 2017 în loc de 30 ianuarie, termenul iniţial.

Reamintim că pe 16 decembrie, ÎCCJ a admis solicitarea fostului deputat de ridicare a interdicţiei de părăsire a ţării "fără încuviinţarea organului competent", în dosarul în care este judecat alături de foştii şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti Aurelian Mihăilă şi Liviu Tudose, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, Constantin Ispas, şi Viorel Dosaru, fost şef al Poliţiei Judeţene Prahova.

Decizia de ridicare a interdicţiei, nedefinitivă şi nici executorie, i-a fost înmânată lui Sebastian Ghiţă luni dimineaţă, 19 decembrie, când acesta s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru măsura controlului judiciar. Luni seara Ghiţă s-a "evaporat" chiar de sub nasul poliţiştilor Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale (DOS) în timp ce se întorcea spre casă - culmea - de la un eveniment al SRI, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor, Ghiţă ar fi fost filat de poliţişti încă de săptămâna trecută, la cererea procurorilor însă, luni seară, oamenii legii l-au pierdut, după ce maşina fostului deputat ar fi dispărut din raza vizuală. Poliţiştii care îl supravegheau pe Sebastian Ghiţă ar fi susţinut că acesta conducea cu peste 200 km/h şi că un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina condusă de politician a fost găsită la locuinţa sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme.

Două zile mai târziu, la DNA Ploieşti, unde Ghiţă era citat în dosarul Ponta – Blair în care este acuzat de spălare de bani, s-a prezentat doar avocatul fostului deputat, dispărut şi acum fără urmă...

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne