Constructori de autostrăzi din România, penalizaţi

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

CNADNR a aplicat penalităţi de 25,6 milioane lei pentru constructorii autostrăzilor Orăştie-Sibiu, Nădlac-Arad, Lugoj-Deva şi Bucureşti-Ploieşti (Moara Vlăsiei-Ploieşti) pentru depăşirea termenului sau pentru neîndeplinirea unor obligaţii, au declarat reprezentanţii instituţiei.

Compania Impregilo, constructorul autostrăzii Orăştie-Sibiu lotul 3, a plătit penalităţi de 2,1 milioane lei pentru neîndeplinirea unor puncte de referinţă din contract, potrivit datelor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Stadiul fizic al lucrărilor pentru acest tronson este de 23,54%.

Penalităţile aplicate constructorului Nădlac-Arad lotul 1, respectiv asocierii Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao - Donrep Construct, se ridică la 4,2 milioane lei. În acest caz, stadiul lucrărilor este de 5,88%, potrivit CNADNR.

Tot pentru neîndeplinirea unor puncte din contract, pentru asocierea Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d`Acqua SpA - Cossi Construzioni SpA CNADNR a aplicat penalităţi de 6,3 milioane lei. Antreprenorul a achitat sumele datorate, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Cea mai mare sancţiune a fost aplicată asocierii Spedition UMB - Pa&Co Internaţional - Euroconstruct '98 - Com-Axa, respectiv 13 milioane lei pentru depăşirea termenului contractual de finalizare a lucrărilor.

Stadiul lucrărilor pentru acest tronson este de numai 6% pentru primii 6,5 km, în timp ce restul porţiunii pînă la km 19,5 este finalizat în proporţie de 97,5%.

Traficul pe autostrada Bucureşti-Ploieşti a fost deschis în luna iulie, valoarea lucrărilor ridicându-se la 450 milioane euro.