Constantin: Conservatorii trebuie să negocieze cu colegii din USL fără inhibiţii sau complexe

Epoch Times România
07.04.2012

Preşedintele PC, Daniel Constantin, i-a încurajat sâmbătă, pe membrii partidului participanţi la lucrările Congresului extraordinar, spunându-le că reprezintă un "partid puternic", care şi-a câştigat dreptul de a-şi susţine "principiile, valorile şi candidaţii".

El le-a cerut liderilor din teritoriu să discute cu seriozitate cu partenerii lor de la PSD şi PNL şi să nu accepte compromisuri care ar putea afecta integritatea partidului.

Daniel Constantin le-a cerut conservatorilor să negocieze "drept, fără niciun fel de inhibiţii sau complexe" faţă de colegii lor din USL.

"Cred că putem să fim o forţă, aşa cum ne dorim, la alegerile locale şi parlamentare. (...) În contextul în care ne aflăm şi în care dvs. negociaţi la nivelul candidaturilor comune pe listele USL, aş vrea cu toată răspunderea să vă spun să nu aveţi niciun complex. Nu sunteţi un partid mic, sunteţi un partid fără de care USL nu ar fi existat astăzi. Sunteţi un partid care a pus umărul cel mai mult la constituirea USL. Primul pas a fost făcut de PC. Vreau să acceptaţi dialogul cu colegii voştri din PSD şi PNL, vreau să îi ascultaţi şi să vă asculte. Vreau să înţelegeţi diferenţele de doctrină, dar vreau să refuzaţi cu toată tăria orice compromis care ar putea să afecteze integritatea PC. Cred că ne-am câştigat, prin muncă, dreptul de a ne susţine ferm şi demn principiile, valorile şi candidaţii PC. Din acest punct de vedere, vreau să negociaţi drept, fără niciun fel de inhibiţii, complexe în faţa colegilor din USL", a subliniat el.

Daniel Constantin a adăugat că, în ciuda diferenţelor, cele trei partide din Uniune - PSD, PNL şi PC - au reuşit să ajungă la obiective comune, precum şi la candidaţi comuni.

"În ciuda dificultăţilor, în ciuda diferenţelor de doctrină, în ciuda obiectivelor PSD, PNL, PC, am reuşit împreună să ajungem să desemnăm un candidat comun pentru funcţia de preşedinte, un candidat comun pentru funcţia de prim-ministru şi, cel mai important, vom decide astăzi să nu colaborăm sub nicio formă cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL", a completat liderul conservator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor