Consilierul prezidenţial Iulian Fota: Şedinţele CSAT sunt secrete, nu ar fi trebuit să se ştie cum am votat fiecare

Consilierul prezidenţial Iulian Fota a precizat duminică seară că opţiunea lui în cazul propunerii de demitere a şefului STS nu ar fi trebuit să fie făcută publică de preşedintele interimar Crin Antonescu, întrucât şedinţele CSAT sunt secrete.
Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. (presidency.ro)
Liviu Şerbănescu
23.07.2012

Consilierul prezidenţial pentru probleme de securitate naţională Iulian Fota a precizat duminică seară că opţiunea lui în cazul propunerii de demitere a şefului STS, Marcel Opriş, nu ar fi trebuit să fie făcută publică de preşedintele interimar Crin Antonescu, întrucât şedinţele CSAT sunt secrete.

"Nu ar fi trebuit să se întâmple. (...) Sunt într-o situaţie foarte complicată, pentru că şedinţele CSAT, conform legii, sunt secrete, deci nu ar trebui să se cunoască bucătăria, nici măcar cum am votat fiecare dintre noi", a spus consilierul prezidenţial, relevă Realitatea TV.

"Trebuia să sancţionăm un om, respectiv pe generalul Marcel Opriş prin demitere, şi vreau să spun că în cariera unui militar demiterea este o chestiune foarte gravă. (...) Faptele pe care le-am avut noi la dispoziţie pentru a judeca cazul respectiv nu justificau o asemenea măsură", a mai spusFota.

Totodată, el a mai precizat că nu a fost "un nebun care s-a dus în CSAT dintr-o abordare politică să se opună preşedintelui interimar".

"Chestiunea asta cu telefoanele după părerea mea a fost şi neelegantă, pentru ca tot dânsul, tot domnul Crin Antonescu a spus cu o zi sau două înainte ca i s-a părut o chestie normală, de civilitate, ca în discuţia cu preşedintele Traian Băsescu să lase telefoanele alea acolo", a mai declarat Fota.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor