Traian Băsescu: Obiectivul USL este destructurarea instituţiilor de securitate. E e o lovitură de stat în desfăşurare

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat joi seară că obiectivul celor de la USL nu este doar demiterea şefului STS, ci destructurarea tuturor instituţiilor de securitate naţională. În prezent, "suntem în faţa unei lovituri de stat în desfăşurare", a mai precizat Traian Băsescu.
Întâlnire a societăţii civile cu Traian Băsescu la Grupul de Dialog Social (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
20.07.2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat joi seară că obiectivul noului CSAT, condus de USL, nu este doar demiterea şefului STS, ci destructurarea tuturor instituţiilor de securitate naţională. În prezent, "suntem în faţa unei lovituri de stat în desfăşurare", a mai precizat Traian Băsescu.

"Ei nu au ca obiectiv demiterea şefului STS, ci destructurarea tuturor instituţiilor de securitate naţională. Astăzi, s-a făcut un joc murdar, în care politrucii USL din CSAT au încercat să creeze condiţiile unui raport care să ajungă la Consiliu, în baza căruia să înceapă destituirea şefilor structurilor de securitate. Aceşti oameni sunt o clică de trădători. Nu ştiu pentru cine lucrează încă, dar vor răspunde în faţa legii", a afirmat Băsescu, înainte de a pleca de la sediul său de campanie, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

"Suntem în faţa unei lovituri de stat în curs de derulare", a mai precizat Traian Băsescu.

"Paiaţa de la Cotroceni va răspunde în faţa legii", a mai spus Traian Băsescu, înainte de a pleca din faţa sediului de campanie la volanul automobilului său Dacia Logan.

Antonescu a vrut să-l demită pe şeful STS

Anterior, preşedintele interimar Crin Antonescu declarase joi că a propus în CSAT eliberarea din funcţie a directorului STS, Marcel Opriş - pentru că a permis instalarea la sediul de campanie al lui Băsescu a unui telefon special - însă consilierul prezidenţial Iulian Fota s-a opus.

Astfel, nu s-a putut lua o hotărâre, în condiţiile în care deciziile Consiliului se iau prin consens.

"După opinia pe care eu mi-am putut-o forma în legătură cu toate legile şi regulamentele consultate, această instalare este în afara legii. Nu are acoperire legală. (...) Eu am făcut astăzi în CSAT propunerea eliberării din funcţie, revocării din funcţie a domnului Opriş. Deciziile CSAT se iau prin consens, deci cu toate voturile, toţi membrii CSAT au votat această propunere. Domnul consilier prezidenţial al domnului Băsescu, Iulian Fota, care altfel e în concediu, s-a prezentat la această şedinţă şi s-a opus. În felul acesta, nu am putut lua încă o decizie. O să cercetăm mai departe problema şi o să vedem totuşi ce este de făcut", a spus Antonescu, relevă Antena 3.

Traian Băsescu: Telefonul STS îmi trebuie să comunic cu SPP

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că are nevoie de liniile telefonice instalate de STS la sediul său de campanie din sectorul 2 pentru a discuta cu SPP despre protecţia sa. El a mai adăugat, glumind, că s-ar bucura dacă l-ar suna Antonescu să îi ceară opinia în probleme la ordinea zilei, cum ar fi Siria.

"Este una din marile gogoşi ale unor oameni pur si simplu disperaţi. Trebuie să îl am, în primul rând pentru legătura cu SPP. Sunt, oricât ar vrea să recunoască sau nu Crin Antonescu, preşedintele ales, care nu poate fi lăsat neprotejat", a afirmat Băsescu.

Preşedintele suspendat a mai declarat că "angajaţii SPP riscă ani grei de puşcărie" dacă nu îi asigură nivelul de protecţie prevăzut de lege. La sediul de campanie a fost instalat un telefon operativ, nu unul secretizat, a spus Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor