Consilierii "Partidului Nostru" din Bălţi au declarat greva foamei

Consilierii "Partidului Nostru" susţin că în ultima perioadă împotriva lor se fac presiuni din partea CNA şi a poliţiei, cu scopul ca Partidul Democrat să preia conducerea municipiului Bălţi după exemplul Chişinăului.
Ştefan Sârbu
15.01.2018

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni, 15 ianuarie, consilierii municipali din Bălţi ai fracţiunii Partidului Nostru au anunţat că declară greva foamei. Aceştia au adoptat o declaraţie în acest sens ”ca răspuns la teroare şi represiuni” prin care totodată se adresează structurilor internaţionale şi misiunilor diplomatice din Republica Moldova cu rugămintea de a se implica şi a stopa războiul lui Plahotniuc ”împotriva oraşului de opoziţie”.

Consilierul municipal Nicolai Grigorişin a menţionat că Partidul Democrat, prin intermediul CNA şi poliţiei, a declanşat un adevărat război împotriva Partidului Nostru, consilierii, familiile şi copiii acestora fiind ameninţaţi. ”Sâmbătă, au avut loc percheziţii la domiciliul preşedintelui fracţiunii, la companiile acestuia, după care au mers la părinţi, la mama sa”.

În opinia lui Grigorişin, Plahotniuc şi suita acestuia ar fi început teroarea pentru a întoarce la Bălţi fosta conducere. ”Ei nu se pot linişti. Ei vor să distrugă Consiliul şi să-şi aleagă viceprimarul lor, ca la Chişinău. Iată în ce constă sarcina lor.”

În context, consiliera municipală Elena Griţco a ţinut să sublinieze că nu există nicio încredere în instituţiile de stat şi organele de drept din Moldova, iar Igor Dodon nu a făcut nicio declaraţie sau acţiune împotriva terorii declanşate de Plahotniuc.

În concluzie, consilierii Partidului Nostru condus de Renato Usatâi au atras atenţia structurilor europene şi internaţionale, societăţii civile şi corpului diplomatic acreditat în R. Moldova, cu privire la presiunile fără precedent la care sunt supuşi din partea guvernării de la Chişinău cu utilizarea colaboratorilor poliţiei, CNA şi procuraturii prin utilizarea dosarelor penale fabricate.

Greva foamei este anunţată până vineri, atunci când trebuie să aibă loc şedinţa Consiliului Municipal Bălţi. În această perioadă, consilierii afirmă că nu vor părăsi incinta primăriei şi vor continua soluţionarea problemelor municipiului.

Menţionăm că duminică, 14 ianuarie, poliţia a efectuat mai multe percheziţii la Igor Basistiî, preşedintele fracţiunii Partidului Nostru din Consiliul Municipal Bălţi, acesta fiind suspectat de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a confirmat pentru UNIMEDIA că unii consilieri sunt vizaţi în dosare de corupţie, însă a refuzat să ofere mai multe detalii, pentru că suspecţii nu s-ar fi prezentat la audieri.

Amintim că la 3 ianuarie, Consiliul Municipal Bălţi a votat în favoarea organizării unui referendum de revocare din funcţia de primar a lui Renato Usatîi. La finele anului 2017, Usatîi a cerut Consiliului să iniţieze procedura de convocare a unui referendum local pentru demiterea sa din funcţie pentru a pune capăt speculaţiilor şi tentativelor organizate la nivel central, care în opinia acestuia, ar avea drept scop denigrarea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor