Conducerea Metrorex spune că sindicatele nu au niciun motiv să declanşeze un conflict de muncă

Epoch Times România
20.02.2012

Sindicatele de la Metrorex nu au niciun motiv să declanşeze un conflict de muncă, aşa cum au ameninţat joi, în proiectul la care acestea au făcut referire neavându-se în vedere infrastructurile şi aplicaţiile ce concură la siguranţa circulaţiei, informează reprezentanţii Metrorex.

Sindicatele de la Metrorex au ameninţat joi cu greva în eventualitatea aplicării unei hotărâri de Guvern privitoare la externalizarea telecomunicaţiilor pentru unităţile din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

"Proiectul de act normativ la care fac referire sindicatele de la Metrorex urmăreşte punerea la dispoziţia autorităţilor a capabilităţilor deţinute de companiile din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi posibilitatea dezvoltării de aplicaţii operaţionale din sfera de activitate a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii privind multimodalitatea şi realizarea unor interfeţe de comunicare de date între societăţile subordonate şi nivelul central al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii", se arată înrtr-un comunicat al Metrorex.

Potrivit Metrorex, nu sunt avute în vedere în acest proiect infrastructurile şi aplicaţiile ce concură la siguranţa circulaţiei; nu vor fi afectate instalaţiile de siguranţă a circulaţiei de la toate modurile de transport şi nici aplicaţiile informatice care concură la buna desfăşurare a transporturilor.

De asemenea, nu se au în vedere relocări sau disponibilizări de personal din companiile în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii ca şi consecinţă a aplicării acestui proiect de act normativ.

"A fost elaborat un document draft care să reprezinte baza discuţiilor şi consultărilor cu toţi actorii implicaţi în transporturile publice din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii fără a se ajunge încă la o concluzie. La data de 16 ianuarie a fost organizată o astfel de dezbatere cu toţi actorii implicaţi iar opiniile operatorilor de transport vor fi luate în considerare", mai spun reprezentanţii Metrorex.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor