Concert britanic pentru a saluta JO de la Londra (presa italiană)

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Jacques Rogge. (Jeff J Mitchell / Getty Images)
Epoch Times România
13.08.2012

Jocurile Olimpice de la Londra 2012, care au fost declarate închise, duminică seară, de către preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Jacques Rogge, pe Stadionul Olimpic din Stratford, după 16 zile de competiţii în care sportivii italieni au cucerit 28 de medalii, se află luni pe primele pagini ale ziarelor din Italia.

'Un concert britanic gen Woodstock pentru a saluta Londra, la revedere la Rio de Janeiro în 2016', titrează La Repubblica de la Roma, care descrie ceremonia de închidere, coregrafiată de Kim Gavin. Trei ore de muzică, modă şi comicitate britanică, pentru a sărbători un mare eveniment sportiv, cu omagii-video aduse lui John Lennon şi Freddie Mercury. Şi cu prezenţa simbolului sportului brazilian, marele fotbalist Pele, pentru a sărbători ţara care va găzdui viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, în 2016. Un triumf al muzicii britanice, la care au participat sportivi din cele 204 delegaţii prezente la Londra, în absenţa reginei, aflată în vacanţă la Balmoral în Scoţia, care a fost înlocuită în tribuna de onoare de prinţul Henry.

Un spectacol emoţionant, fără precedent în istoria JO, la care au participat Pet Shop Boys, One Direction, George Michael, Annie Lennox, Liam Gallagher, Take That, The Who, Spice Girls în efectiv complet, inclusiv cu Victoria Beckham, soţia fotbalistului britanic David Beckham, dar şi alte nume importante ale muzicii pop britanice, printre care regretaţii Freddie Mercury şi John Lennon, în tribună fiind prezentă şi Yoko Ono. Umor şi muzică pentru a rezuma spiritul acestor Jocuri, amuzant, entuziasmant şi, mai ales, 'very British'. La ceremonie au participat peste 4.100 de performeri, printre care 3.500 de voluntari, care au contribuit la succesul acestei ediţii a JO, relevă publicaţia de la Roma.

Britanicii au predat ştafeta către organizatorii Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, care au avut la dispoziţie câteva minute pentru a da o demonstraţie de samba, capoeira şi costume de carnaval, care a culminat cu apariţia legendarului Pele. Un miliard de spectatori au urmărit ceremonia în întreaga lume şi nimeni nu va putea uita JO de la Londra 2012, pentru că nimeni în lume nu va putea uita performanţele lui Michael Phelps sau Usain Bolt, observă cotidianul roman menţionat.

'Italia a ocupat locul opt în clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Londra', titrează Il Corriere della Sera din Milano, care scrie că delegaţia italiană se întoarce acasă cu 28 de medalii cucerite, opt de aur, nouă de argint şi 11 de bronz, una în plus faţă de cele obţinute acum patru ani la Beijing, în China.

Delegaţia italiană este mulţumită de rezultatul obţinut, iar preşedintele Comitetului Olimpic Italian (CONI), Gianni Petrucci, a declarat: 'Italia face parte din G8 al sportului mondial'. Un bilanţ pozitiv, cu o singură 'umbră', descalificarea atletului italian Alex Schwazer, descoperit pozitiv la un control anti-doping. Preşedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, i-a felicitat pe sportivii italieni pentru cele 28 de medalii cucerite la Londra, anunţă cotidianul milanez menţionat.

Delegaţia Statelor Unite ale Americii a ocupat primul loc în ierarhia finală pe medalii, cu 46 de aur, 29 de argint şi 29 de bronz, urmată de China, 38-27-22, şi Marea Britanie, 29-17-19. La JO 2012 au participat 10.800 de sportivi din partea a 204 comitete olimpice naţionale, precizează Il Corriere della Sera.

'Arrivederci, Londra!', titrează La Stampa din Torino, care scrie că Londra va găzdui şi Jocurile Paralimpice, în perioada 29 august - 9 septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor