Comuniştii şi democraţii ar putea fuziona în caz de alegeri anticipate

Liderul comuniştilor moldoveni flutură o eventuală ofertă de colaborare pe la nasul Partidului Democrat din Moldova
Fostul preşedinte comunist al R. Moldova, Vladimir Voronin.
Fostul preşedinte comunist al R. Moldova, Vladimir Voronin. (VADIM DENISOV / AFP / Getty Images)

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM) a comentat declaraţia liderului Partidului Comuniştilor (PCRM) Vladimir Voronin, cu privire la o posibilă fuzionare a celor două partide în caz de alegeri anticipate ca fiind „un început de discuţie. Este bine să avem un partid puternic pe eşichierul de stânga”.

„Deocamdată nu există discuţii serioase la acest subiect. Eu demult am spus că Moldova are nevoie de o coagulare a forţelor politice. Am vorbit deja de mulţi ani că este nevoie de o stângă unită şi nu doar PD şi PCRM, sunt şi alte formaţiuni care promovează stânga europeană [sublinierea noastră, n.r]. Procesul de fuzionare este foarte anevoios, destul de complicat, de aceea teoretic, noi privim pozitiv unificarea forţelor politice şi crearea unui grup sănătos”, a afirmat Diacov, citat de Jurnal.md.

Reacţia lui Diacov a venit după ce Vladimir Voronin a declarat, în cadrul unei emisiuni de la TV7 că nu exclude fuzionarea PCRM cu PDM în caz de alegeri anticipate şi prezidenţiale dând de înţeles că ar accepta şi funcţia de preşedinte dacă i s-ar propune.