Lumea rupe tăcerea asupra crimelor împotriva umanităţii

Pictură înfăţişând o fetiţă în Manhattan, ce spune oamenilor despre persecuţia Falun Gong
Pictură înfăţişând o fetiţă în Manhattan, ce spune oamenilor despre persecuţia Falun Gong (Centrul Artistic Falun Dafa)

În fiecare an, la 10 decembrie, în lumea întreagă este sărbătorită Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Originea acestei sărbători se află la mijlocul secolului trecut, când la câţiva ani de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, la 10 Decembrie 1948, ONU a adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, ce a fost completată ulterior cu alte documente, printre care convenţiile privind eliminarea tuturor formelor de discriminare, cea privind drepturile politice şi civile, privind discriminarea femeilor, cea împotriva torturii, etc.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, Asociaţia Falun Dafa Romania precizează printr-un comunicat primit la redacţie, că luni (9 decembrie 2013 - n.r), Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului, i-a fost înmânată o petiţie cu cca. 1,5 milioane de semnături, prin care se cere încetarea imediată a recoltării forţate de organe de la practicanţii Falun Gong din China.

"Valoarea vieţii şi a demnităţii fiinţei umane este universală", se arată în comunicat.

"Cu toate acestea, în China, Partidul Comunist Chinez (PCC) recoltează cu forţa organele vitale ale prizonierilor de conştiinţă pentru profit, ca parte a persecuţiei brutale şi sistematice pe care o duce împotriva mai multor grupuri non-violente din China, inclusiv împotriva a peste 100 de milioane de practicanţi şi simpatizanţi ai disciplinei spirituale Falun Dafa.

Organizaţia Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe (DAFOH) a iniţiat o petiţie către Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului prin care solicită încetarea imediată a recoltării forţate de organe de la practicanţii Falun Gong în China, şi astfel, după ani de tăcere, comunitatea internaţională s-a pronunţat prin intermediul a 1.493.202 persoane care au semnat cerând încetarea acestor atrocităţi.

Petiţia solicită Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului să ia măsuri imediate referitor la trei solicitări:

1. Să facă apel la China pentru a pune capăt imediat recoltării forţate de organe de la practicanţii Falun Gong aflaţi în stare de detenţie;

2. Să iniţieze investigaţii suplimentare care să ducă la urmărirea penală a autorilor implicaţi în această crimă împotriva umanităţii;

3. Să facă apel la guvernul chinez pentru a pune imediat capăt persecuţiei brutale împotriva Falun Gong, care este cauza principală pentru recoltarea forţată de organe de la practicanţii Falun Gong.

Campania de strângere de semnături pentru această petiţie s-a desfăşurat pe durata a cinci luni: iulie 2013 - noiembrie 2013, pe patru continente şi în 53 de ţări. Când au aflat despre aceste crime, oamenii au fost consternaţi şi şi-au exprimat opoziţia faţă de practicile de recoltare de organe din China de la prizonieri de conştiinţă - o încălcare îngrozitoare şi fără precedent a drepturilor fundamentale ale omului.

Petiţia vine într-un moment în care China a primit un loc în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (UNHRC). Cu toate acestea, China nu reuşeşte să respecte convenţiile internaţionale privind drepturile omului şi standardele etice pe care toate naţiunile sunt obligate să le urmeze. Prin refuzul de a permite inspecţii internaţionale, China nesocoteşte numeroasele rapoarte şi dovezi privind recoltarea forţată de organe şi nu reuşeşte să răspundă la întrebările ridicate de comunitatea internaţională.

Dacă suntem conştienţi de aceste atrocităţi dar nu acţionăm, cum ne vom îndeplini datoria de a respecta demnitatea umană şi valorile morale de bază? Oamenii, guvernele, organizaţiile internaţionale, trebuie să facă apel acum pentru încetarea imediată a recoltării forţate de organe de la prizonierii de conştiinţă din China.

Cei 1,5 milioane de petiţionari şi DAFOH doresc să rupă tăcerea asupra acestor crime împotriva umanităţii şi să se pună capăt acestui abuz", se mai arată in comunicatul primit de la Asociaţia Falun Dafa România.

Investigaţii, dovezi şi rapoarte:

În anul 2006 au fost dezvăluite întregii lumi ştirile înspăimântătoare privind existenţa în China a 36 de lagăre de exterminare a practicanţilor Falun Gong, unde le sunt extrase organele pe viu pentru a fi vândute pentru transplanturi, corpurile fiind apoi incinerate în crematorii pentru a se şterge urmele crimelor comise. (http://www.organharvestinvestigation.net http://ro.clearharmony.net/articles/200609/823.html

Anul trecut numeroase personalităţi şi-au prezentat concluziile în ceea ce priveşte această crimă oribilă. Scurt metrajul: Ucişi pentru organe: Afacerea secretă a organelor din China (subtitrat) prezintă în detaliu problema recoltării de organe http://www.youtube.com/watch?v=dJp0_LiTD7c

Anul acesta a fost lansată traducerea cărţii State Organs (Organele Statului) a cărei prefaţă a fost scrisă de Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae. Cartea conţine 11 eseuri scrise de personalităţi din lumea medicală, jurnalistică şi diplomatică din 7 ţări şi 4 continente şi conform declaraţiilor internaţionale, constituie dovada recoltării forţate de organe de la practicanţii Falun Gong. http://www.adenium.ro/ro/aciune/74-matas-torsten-organele-statului-abuzul-transplanturilor.html

Tot anul acesta, pe 22 noiembrie a fost publicat "Sonic Belle - Lambs to Slaughter ft. Rise Ascend" (4 minute), care prezintă persecuţia împotriva Falun Gong, inclusiv recoltarea de organe: http://www.youtube.com/watch?v=gO8flKzy3_o

Domnii David Kilgour, fost secretar de stat al Canadei pentru Asia Pacific, şi David Matas, avocat internaţional pentru drepturile omului, au afirmat pe baza investigaţiilor lor că există între 40 şi 60 de mii de victime ale acestei recoltări de organe organizate sistematic de statul chinez, iar aceste crime încă continuă.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, vor avea loc următoarele activităţi la Bucureşti:

- Infoday în ziua de 14 decembrie pe trotuarul din faţa Magazinului Unirea, în faţa Băncii Reiffeisen, între orele 12-16;

- Apel paşnic la Ambasada Chinei pe trotuarul din faţa ambasadei de pe Bd. Beijing, intrarea în parcul Bordei în ziua de 15 decembrie a.c., între orele 11,30-13,30 .

MAI MULTE INFORMAŢII:

Kuki Szabolcs

kuki.szabolcs@gmail.com

0746.088.218

http://apel.falundafaromania.net

http://www.faluninfo.net

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE QI GONG FALUN DAFA ROMÂNIA