Comisia Juridică a RESPINS cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru PSD Florian Bodog

Florin Bodog
Florin Bodog (Florin Chirilă/Epoch Times România)

UPDATE. Comisia Juridică nu a dat curs solicitării DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog. Votul a fost secret.

S-au înregistrat şase voturi "pentru", şase abţineri şi un vot "împotrivă".

"Se pare că cei care s-au abţinut nu înţeleg că rolul nostru aici este unul strict procedural, noi nu ne pronunţăm pe vinovăţia sau nevinovăţia unui cetăţean român acest lucru fiind strict apanajul justiţiei", a reacţionat vicepreşedintele Comisiei Juridice, Simona Spătaru, de la USR-PLUS, după vot.

La rândul lor, liberalii susţin că au votat toţi în favoarea solicitării DNA.

"Toţi cei patru reprezentanţi PNL în Comisia Juridică a Senatului au votat astăzi în favoarea ridicării imunităţii parlamentare a lui Florian Bodog, fost ministru PSD al sănătăţii. Alături de senatorii liberali Claudia Mihaela Banu, Daniel Fenechiu, Vasilică Potecă, am considerat că procurorii trebuie să înceapă urmărirea penală a fostului ministru şi că menirea Parlamentului nu este obstrucţionarea Justiţiei", a declarat Iulia Scântei, şefa Comisiei Juridice.

Deşi PSD a susţinut public, prin vocea liderului deputaţilor roşii Alfred Simonis, că va vota pentru aprobarea cererii DNA, la vot reiese clar că au decis să se abţină. Cei din USR suspectează că alt vot salvator ar fi venit de la UDMR.

* * *

Comisia Juridică a Senatului îl audiază, în şedinţa de luni, pe Florian Bodog, după ce procurorii DNA au cerut ridicarea imunităţii fostului ministru PSD al Sănătăţii.

Raportul în acest caz ar urma să fie elaborat până marţi, iar, ulterior, în termen de cinci zile se va stabili data votului final din plenul forului superior al Parlamentului. Vot din plen este secret şi se exprimă prin bile.

Reamintim că procurorii DNA au solicitat recent Senatului să încuviinţeze urmărirea penală faţă de Florian Bodog, acuzat că, pe vremea când deţinea funcţia de ministru al Sănătăţii, ar fi intervenit ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi poată încasa salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, Bodog, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară.

Astfel, consiliera lui Florian Bodog ar fi obţinut la acea vreme drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne