Comasarea armatei turce la graniţa irakiană înfurie Bagdadul

Planurile turcilor de a-şi comasa forţele militare la graniţa cu Irakul au provocat un val continuu de nemulţumire în Bagdad. Premierul irakian a avertizat marţi că ţara sa va răspunde oricărei incursiuni turceşti.
Tancuri turceşti.
Tancuri turceşti. (Captură Foto)

Turcia şi-a descris comasarea militară la graniţele sale cu Irakul ca o măsură de precauţie şi nu ca o ameninţare. Convoiul de tancuri şi alte vehicule militare blindate turceşti comasate la graniţă au amplificat tensiunile dintre cele două ţări pe măsură ce bătălia pentru oraşul Mosul se intensifică.

Comasarea militară are loc în districtul Silopi al provinciei turceşti Şırnak, situată în apropierea graniţei turco-irakiene. În plus, Silopi reprezintă una dintre principalele zone ale conflictului dintre Turcia şi militanţii kurzi.

Premierul irakian Haider al-Abadi a avertizat marţi că Bagdadul va răspunde oricărei incursiuni turceşti.

Nemulţumirile se amplifică în Irak vizând insistenţa Turciei de a juca un rol în atacarea jihadiştilor din Statul Islamic în bătălia pentru oraşul Mosul.

Irakul consideră mişcarea Turciei ca o acoperire pentru o invazie, în condiţiile în care Ankara îşi extinde lupta împotriva terorismului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe