Codul vestimentar pentru orice situaţie

O seară la operă sau un eveniment caritabil? Este timpul să vă îmbrăcaţi pentru a impresiona.
O seară la operă sau un eveniment caritabil? Este timpul să vă îmbrăcaţi pentru a impresiona. (Foto: Pexels.com)

A vă îmbrăca pentru a ieşi în public nu este un lucru la care mulţi oameni se gândesc prea mult în ziua de azi - cu toate că ar trebui. Depinde de noi să stabilim un nou standard. Haideţi să readucem îmbrăcămintea elegantă, cu clasă, în demnitate şi cu valori tradiţionale.

A ieşi în oraş

Exemplul de a-i inspira pe ceilalţi începe din momentul în care ieşiţi pe uşă - bine îmbrăcaţi. Din păcate, este din ce în ce mai des întâlnit să vezi oameni în magazine, în metrou sau plimbându-şi câinii, îmbrăcaţi în pijamale sau în ceva care seamănă cu pijamale. Pijamalele sunt pentru masa de mic dejun sau pentru a vă ghemui pe canapea pentru a vă uita la un serial TV, dar nu ieşiţi afară când sunteţi îmbrăcat pentru culcare, cu excepţia cazului în care doar luaţi ziarul de pe veranda din faţa casei. Cei mai vechi pantaloni de trening intră şi ei în această categorie.

O bună regulă de bază este să alegeţi ceva ce aţi fi mândru să purtaţi dacă v-aţi întâlni cu iubitul din liceu.

Un tânăr om de afaceri

Ridicaţi standardul companiei cu ţinuta dumneavoastră.
Ridicaţi standardul companiei cu ţinuta dumneavoastră. (Foto: Unsplash.com)

Îmbrăcăminte de birou

Indiferent cât de grozavă este o persoană la locul de muncă, se păcăleşte singură dacă crede că ceea ce poartă nu contează. Ba contează, chiar foarte mult. Multe birouri au coduri vestimentare de ţinută relaxată, uneori aşa-numita „casual Friday”, alteori toată săptămâna. Lăsaţi tricourile cu echipa sportivă şi blugii rupţi, indiferent cât de confortabili sunt, pentru a vă îmbrăca după orele de program sau în weekend. Şi nu optaţi pentru ţinute de yoga - niciodată -, cu excepţia cazului în care lucraţi la o sală de sport. Dacă aveţi îndoieli, fiţi atenţi la modul în care se îmbracă şeful sau supervizorul dumneavoastră; atâta timp cât nu au probleme cu moda, urmaţi-le exemplul. Dacă nu, ridicaţi standardul companiei cu ţinuta dumneavoastră.

Magazia casei tale

Cu toţii am fost acolo, plantând trandafiri preţioşi, punând gazon sau vopsind veranda din faţă, când ne-am dat seama că mai era nevoie de un element esenţial pentru proiect şi a trebuit să ne grăbim la magazin. Atunci când sunteţi acoperit de noroi, de stropi de vopsea sau poate puţin transpirat, faceţi un duş rapid şi fierbinte şi îmbrăcaţi un tricou curat şi pantaloni scurţi sau blugi. Vă veţi simţi revigorat şi reîncărcat, gata să o luaţi de la capăt când ajungeţi acasă cu toate proviziile de care aveţi nevoie pentru a finaliza lucrarea. (Dacă sunteţi singur, reţineţi că unele magazine de îmbunătăţiri pentru casă sunt mai bune decât un bar pentru burlaci).

Seara de întâlnire

Nu contează dacă este prima întâlnire sau a 310-a întâlnire, sau dacă sunteţi căsătoriţi de ani de zile - faceţi ca seara întâlnirii să fie specială. Puteţi identifica cu uşurinţă ceea ce noi numim cuplurile "Prima întâlnire, ultima întâlnire": Ea poartă o rochie de cocktail, în timp ce el poartă blugi vechi, un tricou cu o trupă rock şi tenişi negri cu şosete albe. O variantă sigură pentru el este să poarte o pereche de pantaloni lungi şi o cămaşă cu nasturi, ambele călcate, iar ea o rochie drăguţă de vară sau o rochie de iarnă cu pulover. Gândiţi-vă la ceva ce aţi purta la un interviu de angajare, deoarece acesta ar putea fi cel mai important interviu din viaţa dumneavoastră.

(Pexels.com)

Seara de operă

Zicala "Îmbrăcaţi-vă pentru a impresiona" se aplică fără îndoială în cazul ieşirilor la operă, la balet sau la orice eveniment organizat în beneficiul unei organizaţii de caritate, organizat într-un loc elegant. Aceasta este şansa de a face o adevărată incursiune în garderoba dumneavoastră pentru ţinutele preferate. În caz că aveţi dubii, fiţi sigure că femeile nu pot da greş niciodată cu o rochie de seară sau de cocktail neagră clasică şi tocuri, asortată cu un şir de perle la gât, în timp ce bărbaţii ar trebui cel puţin să poarte pantaloni de costum (gri închis este întotdeauna potrivit) cu o cămaşă frumoasă şi un blazer albastru sau o jachetă sport din tweed. Sau, de ce nu, scoateţi fracul din dulap, femeile vă vor spune că nimic nu se compară cu un bărbat în frac!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură