Codrin Ştefănescu: Românii vor modificarea Codurilor penale, vor încetarea defilărilor în cătuşe la TV

Românii vor ca nimeni să nu mai stea cu frică, oricând pot fi luaţi de pe stradă sau din casă, de lângă familie, copii, în baza unor dosare fabricate, pretinde pesedistul Codrin Ştefănescu.
Codrin Stefănescu şi Mihai Gâdea
Codrin Stefănescu şi Mihai Gâdea (Facebook.com / Codrin Ştefănescu)

Prin recentele sale declaraţii publice referitoare la modificările care vizează Legile justiţiei promovate de ministrul Tudorel Toader, preşedintele PNL Ludovic Orban reuşeşte să ducă în derizoriu chiar propriul partid, a acuzat, într-un comunicat de presă, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

"Că aşa-zisul şef al PNL, speriat de alte dosare care i s-ar mai putea fabrica, este învârtit cu cheiţa de un sistem sinistru care culmea chiar şi pe el l-a abuzat, nu mai este niciun secret. Acest fapt este demonstrat chiar prin declaraţiile contradictorii pe care le face la doar câţiva ani distanţă. Orban - 'liderul de dreapta' - susţine cu ardoare nişte idei atât de lipsite de logică, încât reuşeşte să şocheze şi ce a mai rămas din propriul electorat. Atât de absurde şi incoerente sunt declaraţiile lui, încât nici măcar pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu au izbutit să-l facă măcar puţin mai simpatic în ochii electoratului PSD. Dacă asta a urmărit sistemul prin vocea lui Orban, nu a reuşit", a declarat Codrin Ştefănescu.

Liderul PSD susţine că românii îşi doresc, printre altele, modificarea Codurilor penale în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale.

"Sistemul, binomul, Iohannis, Orban, cât şi colegii pedelişti ai acestora, vopsiţi în liberali, ştiu cu exactitate ceea ce îşi doreşte electoratul PSD, dar şi cel cu adevărat liberal, concentrat în jurul ALDE, şi, în general, ce vor cu adevărat românii. Şi românii vor lucruri concrete. Românii vor modificarea Codurilor penale în cel puţin 100 de puncte, în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale. Românii vor o lege a răspunderii magistraţilor. Românii vor respectarea tuturor drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Românii vor încetarea defilărilor în cătuşe la TV", a precizat Codrin Ştefănescu.

În acelaşi timp, pesedistul mai pretinde că românii vor eliminarea controlului "unor structuri ale statului asupra cetăţenilor".

"Românii vor ca nimeni să nu mai stea cu frică, ca oricând poate fi luat de pe stradă sau din casă, de lângă familie, copii, în baza unor dosare fabricate. Românii vor eliminarea definitivă a controlului absolut şi absurd al unor structuri ale statului asupra cetăţenilor. Şi, absolut toată lumea doreşte acel echilibru constituţional între puterile statului. Şi atunci, chiar şi ignorându-i penibilităţile enunţate cu emfază în spaţiul public, fricosul Ludovic Orban nu ar trebui să se mai mire că pleacă şi vor mai pleca din partidul său structuri întregi, liberali adevăraţi care nu se mai regăsesc sub nicio formă în ceea ce a devenit astăzi PNL", a afirmat Codrin Ştefănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne