"Cod ROŞU de OUG" - Românii, din nou în stradă împotriva PSD-ALDE [live video]

Protestatarii au ieşit în stradă împotriva coaliţiei PSD-ALDE, care se pare că se pregăteşte de o nouă operaţiune în forţă marca "OUG 13".
Protest
Protest (Paul Ranete / Epoch Times)

UPDATE. În jur de 20.000 de români protestează în Piaţa Victoriei.

"Nu scăpaţi, nu scăpaţi!", "Justiţie, nu corupţie!", "Demisia, demisia!", "România, trezeşte-te!", "PSD, ciuma roşie!", "Uniţi salvăm toată România!", "Hoţii, hoţii!", "Anticipate!", "CCR, sluga PSD!", "Nu cedăm!", "Penalii, penalii", "Tu-dorel, demisia!", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Dorneanu", "Jos analfabeta!", "Europa", strigă mulţimea din faţa Guvernului.

În Piaţă a răsunat Imnul Golanilor.

La ora 21:00 şi 22:00, aşa cum ne-au obişnuit, manifestanţii au aprins luminiţele telefoanelor mobile şi au cântat imnul naţional. La final, toată Piaţa a strigat cu putere: "România, trezeşte-te!"

Protest
Protest (Paul Ranete / Epoch Times)

A urma imnul Europei, tot pe un fundal luminos, care s-a încheiat în aplauzele mulţimii.

Dupa ora 22:00, în Piaţa Victoriei s-a încins chiar şi o horă.

Protest
Protest (Paul Ranete / Epoch Times)

Protestatarii i-au cântat, de asemenea, "mulţi ani primească" liderului PSD Liviu Dragnea.

"La centeranul ei, România nu arată bine. De aceea cei care o iubesc trebuie să o ocrotească", le-a transmis protestatarilor, printre altele, filozoful Mihai Şora într-un mesaj audio pus la megafon.

"Spiritul Pieţei Universităţii a renăscut. Numai aşa putem să învingem Răul", a declarat, de pe scena improvizată în Piaţă, jurnalista Marilena Rotaru.

"Nu credeam că după 28 ani de ani vom mai fi obligaţi să ne adunăm într-o piaţă pentru proteste. Eu fac parte din generaţia protestelor. Ce se întâmplă acum e cel mai ruşions moment din istoria României. Oamenii ăştia vor să facă din Romania RMR - Republica Mafiotică România. Jos mafia, oameni buni!", a precizat Doru Braia.

"Avem aici steagul Revoluţiei din '89 luat de la o revoluţionară care se află printre noi", a afirmat un protestatar la megafon arătând steagul mulţimii.

Protest
Protest (Paul Ranete / Epoch Times)

Oamenii i-au huiduit pe: Dragnea, Tăriceanu şi Victor Ciorbea. Au fost ovaţionaţi: Augustin Lazăr, Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi.

Un protestatar cu o mască de şobolan (aluzie la modul în care Dragnea i-a numit pe protestatari) a dat startul unei noi scandări de la microfonul de pe scenă: "Liviu Dragnea îţi dorim, îţi dorim tot neamul, să ajungi la puşcărie tu şi Tăriceanu".

Protest
Protest (Paul Ranete / Epoch Times)

Au loc proteste în mai multe oraşe din ţară, printre care Timişoara, Cluj şi Sibiu.

Protest
Protest (Paul Ranete / Epoch Times)

Protest
Protest (Paul Ranete / Epoch Times)

Vă invităm să urmăriţi transmisia live.

* * *

Piaţa Victoriei se pregăteşte de un nou protest de amploare duminică, începând cu ora 18:00, împotriva coaliţiei PSD-ALDE. La evenimentul "Cod ROŞU de OUG" organizat pe Facebook şi-au anunţat deja prezenţa mii de români.

"SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! După 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să "reînvie" fatidica OUG 13.

Ce vrea Dragnea acum:

• Impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani.

Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat joi 21 iunie, în primă instanţă, la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu", scriu organizatorii protestului.