CNADNR a reziliat un nou contract cu Romstrade

Epoch Times România
28.11.2012

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a reziliat contractul „Reabilitare DN6, Alexandria-Craiova, LOT 2: km 132+435-km 185+230” semnat cu Asocierea SC Romstrade - SC Ezentis Infraestructuras SA. - Euroconstruct Trading 98 SRL.

''Precizăm că în data de 14.11.2012, CNADNR-SA a transmis Înştiinţarea de reziliere a contractului. Decizia de transmitere a Înştiinţării de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor, respectiv nu a îndeplinit notificarea de remediere cu privire la recuperarea întârzierilor şi nu a respectat termenele asumate cu privire la îndeplinirea punctelor de referinţă'', se arată în comunicatul transmis miercuri de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

De asemenea, se menţionează că antreprenorul nu îşi poate îndeplini obligaţiile contractuale, acesta nu poate finaliza toate lucrările până la expirarea „Duratei de execuţie a Lucrărilor”, (aceasta fiind de „730 zile”), în contextul în care, în prezent, se află la o perioadă de execuţie de 560 zile consumate.

De asemenea, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţa în 22 noiembrie că a reziliat contractul semnat cu asocierea Romstrade (firma controlată de omul de afaceri Nelu Iordache) - Monteadriano Engenharia e Construcao - Donrep Construct SRL pentru primul lot al Autostrăzii Nădlac – Arad din cauza neîndeplinirii obligaţiilor contractuale.

Astfel, CNADNR a comunicat la acea dată că a transmis în data de 8 noiembrie înştiinţare de reziliere a contractului „Proiectare şi execuţie Autostrada Nădlac – Arad şi drum de legătură, Lot 1, km 0+000 – km 22+218”, semnat cu asocierea formată din Romstrade, Monteadriano Engenharia e Construcao şi Donrep Construct.

"Decizia de transmitere a înştiinţării de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor - în principal în ceea ce priveşte progresul înregistrat în derularea lucrărilor - dar şi referitor la alte deficienţe constatate", a precizat CNADNR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor