CNA: Licenţă audiovizuală pentru Acasă Gold

Epoch Times România
27.03.2012

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, marţi, solicitarea de licenţă audiovizuală pentru postul de televiziune Acasă Gold şi a prelungit licenţele audiovizuale pentru pentru PRO TV Bucureşti şi PRO FM Bucureşti.

Pentru Acasă Gold a fost înregistrat un singur vot împotrivă, iar prelungirile de licenţă au fost acordate cu unanimitate de voturi.

Directorul general al PRO TV, Costi Mocanu, a precizat că programele Acasă Gold vor avea 50% producţie proprie, 50% producţie străină, cu intenţia de a creşte producţia proprie.

"Revenim la produsul românesc.Nu va exista o suprapunere a postului Acasă Gold cu Acasă. Ne uităm cu atenţie la toate producţiile PRO TV şi ele sunt permanent supuse modificărilor, actualizărilor. Pe viitor ne dorim să creştem calitatea produselor noastre", a spus Costi Mocanu, care a explicat denumirea Acasă Gold prin faptul că, "după 14 ani de mariaj, mai pui o verighetă".

Grila postului Acasă Gold va include, printre altele, emisiuni culinare şi de frumuseţe şi şase telenovele.

"Acasă Gold are ca public ţintă femeile cu vârste între 15 şi 49 de ani, cu educaţie medie", a precizat Vanesa Cernea, director Acasă TV.

Mihai Mălaimare, membru CNA, s-a pronunţat ferm împotriva telenovelelor, în timp ce colega sa Cristina Trepcea consideră că "telenovelele nu sunt cel mai rău lucru din audiovizual şi din societate".

"Actorii români care au acceptat să joace în telenovele au făcut eroarea vieţii lor", a spus Mălaimare.

Directorul executiv al Pro FM, Marius Dobre, a amintit că postul de radio care are în reţea 29 de licenţe este cel mai vechi radio comercial din România.

"Vrem să continuăm ce am făcut în aceşti 19 ani, să promovăm muzica bună, muzică românească, în acord cu preferinţele publicului ţintă. Vrem în continuare să întreţinem buna dispoziţie, să oferim modele de urmat, dorim să investim mai mult în zona de programe", a spus Marius Dobre.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor