Cluj: O tonă de carne, aruncată în zona lacului Tarniţa. Ce măsuri iau autorităţile

Carne de vacă şi de porc
Carne de vacă şi de porc (Sean Gallup / Getty Images)

O tonă de carne congelată a fost aruncată în lacul Tarniţa din judeţul Cluj şi în zona din preajma apei, iar angajaţii de la Direcţia Sanitar-Veterinară Cluj şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj au strâns-o în cursul zilei de duminică. Carnea urmează să fie analizată la laborator, iar rezultatele vor fi comunicate săptămâna viitoare. Din primele informaţii, se pare că nu era alterată carnea din pungi, dar acestea nu erau etichetate, aşa că nu se ştie de unde proveneau.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a cerut responsabililor de la Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) Cluj să efectueze controale "la sânge" la procesatorii şi depozitele de carne din judeţ.

"Ceea ce mă nemulţumeşte la cei de la DSV Cluj este activitatea de control, pentru că nu trebuia să se ajungă la ceea ce s-a întâmplat cu carnea aruncată în lacul Tarniţa. Cei de la DSV ar fi trebuit să ştie care este situaţia exactă a cantităţilor de carne la procesatori şi la depozite. Este inadmisibil să nu se ştie nimic când e vorba despre o asemenea cantitate de carne congelată, de circa o tonă, indiferent că este de cal, de vită, expirată sau nu, este vorba în cele din urmă de alimentaţia şi sănătatea cetăţenilor. Ar trebui ca cei de la DSV să nu se mai lase îndulciţi cu câte o ofertă, astfel încât să nu efectueze controale. Am cerut conducerii DSV Cluj ca de luni să declanşeze controale la sânge la toţi procesatorii şi depozitele de carne din judeţ, să vedem care e situaţia. Trebuie să fim fermi", a declarat Vuşcan.

Inspectorii de la DSV au fost trimişi să verifice dacă există depozite ilegale de carne.