Clotilde Armand nu se lasă: Am depus o nouă contestaţie. Vom lupta cu legea în mână

Clotilde Armand, candidata USB la sectorul 1 care a pierdut în mod suspect primăria peste noapte, face o nouă contestaţie la biroul electoral de sector.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Epoch Times România)

Clotilde Armand nu renunţă la luptă. După ce Biroul Electoral Central a refuzat să dea curs solicitării USB de renumărare a voturilor în sectorul 1 unde a pierdut peste noapte primăria, candidata formaţiunii a aplicat o altă tactică, inspirată de jurnalistul Liviu Avram, autor a mai multor sesizări care au vizat neconsituţionalitatea desfăşurării alegerilor locale într-un sigur tur de scrutin.

"Am depus o nouă contestaţie la biroul electoral de sector, cu cerere de intervenţie în interes propriu şi excepţie de neconstituţionalitate. În rezumat, un primar ales cu 10% din votanţii înscrişii pe liste nu poate fi reprezentativ. De la început USB s-a pronunţat împotriva legii alegerilor locale într-un singur tur. Mulţumesc lui Liviu Avram pentru modelul contestaţiei!", a anunţat joi seară, pe contul său de Facebook, Clotilde Armand.

Candiata USB a precizat că ridicarea acestei excepţii de neconstituţionalitate este doar unul dintre demersurile USB, în vederea creşterii reprezentativităţii clasei politice. "Vom lupta cu legea în mână", a adăugat franţuzoaica.

"Este un document foarte lung, are 11 pagini, este destul de tehnic. Esenţa este că, de fapt, domnul Tudorache, dacă este validat până la urmă, va fi ales cu un procent foarte mic din voturi. Noi luptăm pentru reprezentativitate. (...) Nu ne convine faptul că o mână de oameni au confiscat puterea", a subliniat Clotilde Armand, într-un mesaj video ataşat postării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne