Clipe de coşmar pentru familiile victimelor zborului QZ8501. Şase cadavre au fost recuperate

Avioane ale companiei aeriene AirAsia.
Avioane ale companiei aeriene AirAsia. (Epoch Times)

Clipe de coşmar pentru familiile celor 162 de victime care se aflau la bordul avionului aparţinând companiei malaysiene AirAsia prăbuşit duminică în Marea Java. În cadrul operaţiunilor de căutare au fost găsite deja trupurile neînsufleţite a şase persoane, iar autorităţile indoneziene au detectat, cu ajutorul unui sonar, şi epava aeronavei aflată pe fundul mării.

Până acum, au fost recuperate trupurile a trei bărbaţi şi trei femei, operaţiunile fiind pentru moment sistate ca urmare a vremii nefavorabile - ploi şi rafale puternice de vânt. Statele Unite a anunţat că vor trimite o a doua navă în zona unde au loc operaţiunile.

Familiile victimelor, care se aflau în sala de aşteptare din aeroportul Surabaya, au fost şocate după ce televiziunea indoneziană a difuzat imaginii de la locul operaţiunilor. Mulţi au început să plângă şi un bărbat chiar a leşinat fiind necesară intervenţia medicilor. Televiziunea şi-a cerut ulterior scuze că a difuzat imaginile.

Zborul QZ8501, de pe ruta Indonezia-Singapore, a dispărut, duminică, la scurt timp după decolare. Marţi, autorităţile indoneziene anunţau că au găsit primele fragmente ale avionului în Marea Java, iar în scurt timp au anunţat şi apariţia cadavrelor în zona căutărilor.

Anul 2014 a fost un an negru pentru aviaţia malaysiană, după pierderea a doua avioane aparţinând companiei Malaysia Airlines. Amintim că pe 8 martie, zborul MH370, dispărea la puţin timp după decolarea de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, cu 239 de persoane la bord, această dispariţie nefiind explicată nici până în prezent.

La 17 iulie zborul MH17, alt avion de tip Boeing aparţinând companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, exploda în zbor, fiind doborât de o rachetă în timp ce survola estul Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe