CJ Cluj: Contractul cu compania Bosch pentru investiţia de la Jucu va fi semnat în 17 februarie

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că pe 17 februarie ar urma să fie semnat contractul cu compania germană Bosch, care va investi în Parcul industrial Tetarom 3 din comuna Jucu.
Oficiali ai grupului Bosch. (Tullio M. Puglia / Getty Images for Bosch)
Epoch Times România
07.02.2012

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că pe 17 februarie ar urma să fie semnat contractul cu compania germană Bosch, care va investi în Parcul industrial Tetarom 3 din comuna Jucu.

Bosch ar urma să primească 21 de hectare, pentru 49 de ani, în comuna Jucu, unde va construi o unitate de producţie de componente auto.

"Contractul legat de teren va fi făcut pe 49 de ani, cu prevederi ca investiţia se va derula în două etape. Un an şi jumătate pentru fiecare etapă", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Potrivit reprezentanţilor Bosch, producţia ar trebui să înceapă în cea de-a doua jumătate a anului.

La sfârşitul lunii ianuarie, fostul premier Emil Boc anunţa că firma Bosch a înaintat o cerere de ajutor de stat pentru creare de locuri de muncă şi investiţii la Cluj şi preciza că a cerut Ministerului de Finanţe să analizeze rapid solicitările care vizează investiţii sau locuri de muncă în România.

„Ştiu, de exemplu, că Bosch a înaintat o cerere de ajutor de stat pentru ceea ce înseamnă crearea de locuri de muncă şi investiţii la Cluj şi alte firme care vin acolo în locul Nokia. Este vorba de un angajament pe care l-am făcut mai demult şi trebuie să fie respectat. Nu că este vorba de Cluj, acest lucru trebuie să fie oriunde în ţară, că este vorba de Delphi de la Iaşi sau de Ford de la Craiova sau de Pirelli de la Slatina, nu contează în ce parte a ţării sunt investiţii care aduc locuri de muncă. Noi trebuie să răspundem rapid la aceste solicitări de investiţii şi să le acordăm sprijinul necesar pentru ca investiţiile să se deruleze”, a afirmat atunci premierul.

Grupul Bosch este unul dintre liderii globali ai furnizorilor de tehnologie şi servicii, în domeniile auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum şi construcţii. În anul fiscal 2010, circa 283.500 de angajaţi au generat vânzări de aproximativ 47,3 miliarde de euro, în domeniile echipamentelor pentru autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum şi echipamentelor pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele peste 300 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Această reţea internaţională de dezvoltare, producţie şi vânzare reprezintă fundaţia creşterii concernului german. Bosch a cheltuit în 2010 aproximativ 4 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare şi a înregistrat aproximativ 3.800 de patente pe plan internaţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor