Cîţu: Sunt îngrijorat. Nu vreau să ajungem, în 2-3 luni, la mâna instituţiilor internaţionale să ne finanţeze

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, s-a arătat îngrijorat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de faptul că România se împrumută la dobânzi din ce în ce mai mari, context în care a avut o serie de discuţii cu instituţiile internaţionale.

"V-am spus îngrijorările mele despre ce se întâmplă despre piaţa financiară, cu dobânzile. Dacă mă uit la costul pe care îl plătim la dobânzi în fiecare lună, mai mare, am fi avut bani acolo şi pentru compensările facturilor şi pentru măriri de salarii şi pentru dublarea alocaţiilor. Acolo este o problemă, pentru că anul trecut ne împrumutam la 2 şi ceva, acum la 5. Sunt îngrijorat, am avut câteva discuţii cu instituţii internaţionale, sunt îngrijorat de perspectiva negativă care rămâne", a declarat Florin Cîţu.

Şeful PNL a afirmat că, anul trecut, două Agenţii de Rating au crescut perspectiva României la pozitiv, dar "nu ştiu dacă mai putem şi anul acesta, vom vedea ce se va întâmpla".

"Sunt îngrijorat pentru că eu nu vreau să ajungem, în două, trei luni de zile, la mâna instituţiilor internaţionale, să ne finanţeze. Atunci, acesta ar fi un regres puternic pentru România. Vă daţi seama, dobânzi mai mari înseamnă şi rate mai mari pentru oameni la bancă, deci aceasta este îngrijorarea în acest moment", a adăugat Florin Cîţu.