Cîţu: Preţul la pompă va fi mai mic. Ar fi fost mai mare dacă nu eliminam supraacciza introdusă de PSD

Staţie pompă de benzină
Staţie pompă de benzină (gov.md)

Premierul Florin Cîţu a declarat, la Digi24, că, în acest an, în România veniturile au crescut mai repede decât preţurile. Discutând despre normalitatea creşterii sau scăderii preţurilor într-o economie de piaţă, Cîţu a susţinut că “preţul la pompă va fi mai mic”.

“La combustibili, scumpirea a venit din preţul petrolului internaţional, care a avut o creştere. Preţul acum scade, veţi vedea că şi preţul la pompă va fi mai mic. De obicei este o diferenţă de o săptămână, două săptămâni. Preţul în România ar fi fost mai mare dacă nu luam decizia de a elimina supraacciza introdusă de PSD. Dacă nu luam acea decizie, preţul ar fi fost mult mai mare. Astăzi, nu doar în România, preţul peste tot în lume a crescut datorită fluctuaţiilor preţului petrolului pe piaţa internaţională. Noi vedem ce se întâmplă acum, dar dacă ne uităm la o evoluţie, preţurile cresc, scad, asta este într-o economie de piaţă”, a precizat premierul.

Potrivit liderului PNL, ceea ce este important, este ca veniturile să crească mult mai repede decât preţurile, adăugând că acest lucru înseamnă o “păstrare a puterii de cumpărare”.

“În România, anul acesta veniturile au crescut mai repede decât preţurile. Preţurile au o medie de creştere de 3%, iar veniturile în sectorul privat au crescut cu 7,5%, aproape 8%. Preţurile au crescut cu 3%. Deci cresc mult mai rapid veniturile, venitul mediu net în economie. Bineînţeles, discutăm despre distribuţie şi aşa mai departe, dar până la urmă, veniturile cresc”, a mai transmis Florin Cîţu.

Premierul a afirmat, de asemenea, că, în condiţiile în care preţurile la energie electrică şi gaze au un impact asupra unui sector foarte important al României precum cel al construcţiilor, Guvernul analizează diverse “soluţii”.

“Într-o economie de piaţă, preţurile cresc, scad. În ceea ce priveşte consumatorul vulnerabil, deja există în Parlament o lege care îi protejează pe consumatorii vulnerabili”, a mai adăugat Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie