Cîţu: Nu se poate ca jumătate dintre primarii din România care sunt ai PSD să nu participe la campania de vaccinare

Florin Citu
Florin Citu (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu i-a criticat joi seară, la postul B1 TV, pe primarii PSD pentru că nu se implică să încurajeze vaccinarea anti-COVID în rândul populaţiei.

"Acum campania merge în ţară, aducem vaccinul aproape de fiecare român şi am vorbit cu prefecţii, preşedinţii de CJ şi aici aş vrea să fac un apel la toţi primarii, nu doar primarii PNL, pentru că şi primarii PSD trebuie să se implice în această campanie, nu doar să stea pe margine şi să critice campania de vaccinare. Până acum nu am văzut un lider al PSD care să meargă în centrul de vaccinare să promoveze campania de vaccinare. I-am văzut tot timpul criticând campania de vaccinare, dar nu i-am văzut să meargă într-un centru de vaccinare să zică, veniţi să vă vaccinaţi. Nu se poate ca jumătate din primarii din România care sunt ai PSD să nu participe la această campanie şi să stea doar pe margine", a precizat Cîţu.

Şeful Guvernului susţine că în marile oraşe campania de vaccinare şi-a atins obiectivele, urmând să se accelereze procesul de imunizare în mediul rural.

"În oraşele mari, în municipiile reşedinţă de judeţ, avem o rată de vaccinare de peste 40% de cele mai multe ori, aproape de 50%. Acolo era şi riscul cel mai mare de infectare, nu în zona rurală, unde oamenii nu stau foarte aproape unii de alţii în fiecare zi. Nu se mişcă, nu sunt în grupuri mari. În zonele în care aveam risc mare, vaccinarea s-a făcut, în oraşe. Ce facem acum? Mergem în zona rurală. De aceea campania a început mai ales cu persoanele din centrele de bătrâni, de exemplu. A fost prioritară şi acolo sunt toţi vaccinaţi", a declarat Cîţu.