Cîţu: Dragnea şi-a mărit salariul. Între demnitari, medici, profesori, cârmaciul s-a ales pe el

Acum că Legea salarizării unitare a fost adoptată de Parlament, PNL şi toate forţele de dreapta au posibilitatea să dea dovadă de responsabilitate şi să atace la Curtea Constituţională această iniţiativă marca PSD-Dragnea, a afirmat liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Principiul socialist "noi înainte de toate" a fost cel care a asigurat trecerea cu succes a legii salarizării unitare prin Parlament, a opinat joi, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"Ieri, în Parlament, s-a tranşat o bătălie. Dar războiul însă poate continua. Evident mă refer la legea salarizării unitare pe care, tot în pas de defilare, PSD a trecut-o şi prin Camera Deputaţilor. Opoziţia ca de obicei nu a contat. Însă am constat că nici PSD-iştii nu au contat. După zile şi nopţi de dezbateri deputaţii PSD au votat legaţi la ochi, fără să ştie cum arată forma finală a legii. Explicaţia mea este că a contat un singur lucru care v-a scăpat", a precizat Cîţu.

Nu contează cei care puteau să fie beneficiarii acestei legi, pentru că, potrivit liberalului, preşedintele PSD Liviu Dragnea a stabilit singur priorităţile.

"De la 1 iulie cresc salariile demnitarilor, de la cel mai mic până la cel mai mare. Restul, Dumnezeu cu mila. Dacă asta a urmărit tot timpul? Principiul socialist "noi înainte de toate" a fost cel care a asigurat trecerea cu succes a legii prin Parlament. Între demnitari, medici, profesori, funcţionari publici etc., cârmaciul s-a ales pe el", a subliniat Cîţu.

Ce ne rămâne de făcut?

"Opinia mea o ştiţi deja. PNL şi toate forţele de dreapta au posibilitatea să dea dovadă de responsabilitate şi să atace la Curtea Constituţională această lege. Secretul pe care vi-l dezvălui este motivul pentru care această lege trebuie atacată cu şanse reale de reuşită. Atenţie!", a continuat Cîţu.

Senatorul PNL a evidenţiat faptul că, până la momentul aprobării, nu a fost depusă, conform Legii Finanţelor Publice şi Constituţiei, fişa bugetară care prezintă impactul legii şi sursele de finanţare. Asta din cel puţin două motive:

- legea a fost iniţiată de grupul parlamentar PSD şi nu de Guvern. Săracii parlamentari PSD de unde să producă ei cifre când ei nu au habar ce scrie în lege.

- singurul care ar putea produce o asemenea fişă justificativă este ministrul de Finanţe care însă nu o poate furniza fără să meargă la puşcărie!!! (asta pe altă lege, Legea răspunderii ministeriale). Aici aveţi şi explicaţia pentru care pionii importanţi din Guvern nu au fost ieri prezenţi la votul final.

"Cred că ăsta este punctul slab prin care noi toţi, cei de bună credinţă, putem să oprim această lege. Şi pentru ca ziua de ieri să fie completă pentru Dragnea, Institutul Naţional de Statistică a publicat şi cifrele legate de investiţii nete care au scăzut. În plus, l-a urecheat în acelaşi timp pe Grindeanu relativ la impactul exportului net. V-am spus eu că omul numără porumbei?

Ceea ce însă i-a transformat o zi perfectă lui Dragnea într-una tristă din nou a fost ştirea că fondurile europene sunt PA!!! Sistemul informatic nu funcţionează şi s-a oprit acreditarea unităţilor de management. Ce-i rămâne de făcut lui Dragnea? Să meargă cu hamsterul la tratament şi nu cu Grindeanu la pescuit", a subliniat Cîţu.

Pe liberal, telenovela acestei legi l-a determinat să pregătească o analiză în detaliu a celor 6 luni de guvernare roşie.

"Gata cu dezbaterile, să trecem la fapte!!!", a conchis Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne