Cîţu, despre şefia Camerei Deputaţilor: PNL va avea o propunere. Pe moment, îl susţinem pe Florin Roman ca preşedinte interimar

Florin Cîţu
Florin Cîţu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri seara, după demisia lui Ludovic Orban de la şefia Camerei Deputaţilor, că PNL va avea o propunere pentru ocuparea locului rămas vacant dar că, pe moment, îl susţine pe Florin Roman ca interimar în această funcţie.

“Decizia a fost că o să îl susţinem pentru interimar pe domnul vicepreşedinte Florin Roman. După aceea vom discuta şi vom vedea dacă şi cine o să fie persoana desemnată din partea noastră pentru preşedintele Camerei Deputaţilor. Vom avea o persoană, dar, deocamdată, avem o decizie pentru a-l susţine pe domnul Florin Roman ca preşedinte interimar”, a precizat Cîţu la sediul PNL.

De asemenea, şeful PNL a afirmat că, pe moment, nu ar fi interesat de preluarea funcţiei de preşedinte al Senatului: “Deocamdată sunt premier interimar şi sunt foarte multe lucruri de rezolvat”.

Totodată, Cîţu a discutat şi despre situaţia pandemică şi problema lipsei de medicamente necesare tratării pacienţilor Covid:

“Pe lângă discuţii politice, ştiţi foarte bine că aseară la ora 21 [marţi – n.r.] am adus 5.000 de doze pentru tratamentul COVID, vor mai veni doze din Germania, căutăm şi alte medicamente. Astăzi [miercuri – n.r.] au început să vină primii pacienţi la Spitalul Pipera. Deci funcţionează primele 100 de paturi. Sunt foarte multe probleme de rezolvat. România trece printr-o situaţie de criză”.

Nu în ultimul rând, Florin Cîţu le-a reproşat celor din USR, PSD şi AUR că, după ce au aruncat România într-o criză politică, nu au reuşit încă să vină cu o soluţie pentru rezolvarea ei:

“Nu aveam nevoie de această criză politică. Din păcate, cei care ne-au aruncat în această criză politică nu au încă o soluţie”.

Reamintim că fostul şef al liberalilor Ludovic Orban şi-a dat demisia, miercuri, de la conducerea Camerei Deputaţilor şi le-a aruncat cuvinte grele preşedintelui Klaus Iohannis şi “grupării demolatoare” din PNL, care l-a susţinut pe Florin Cîţu în cursa pentru şefia partidului.

“Politica trebuie făcută de oameni care îşi respectă cuvântul, de oameni care au onoare. Eu sunt un astfel de om. Ce gândesc spun şi ce spun fac. Am anunţat încă din campania internă că, în cazul în care nu voi fi ales preşedinte al PNL, îmi voi prezenta demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Mi-am scris demisia şi am înaintat-o către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi către secretarul general al Camerei Deputaţilor”, a afirmat Orban.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne