Circulaţia feroviară se va desfăşura, în perioada 3-6 iulie, cu restricţii de viteză

Cale ferată (Sean Gallup / Getty Images)
Epoch Times România
03.07.2012

Circulaţia feroviară se va desfăşura cu restricţii de viteză şi în intervalul 3 – 6 iulie, din cauza temperaturilor ridicate, fiind estimate întârzieri ale trenurilor cuprinse între 20 şi 60 de minute, se precizează într-un comunicat al CFR.

Codul portocaliu de caniculă a fost emis pentru judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj. Cele nouă judeţe din vestul ţării se află, până vineri, sub cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic, în timp ce pentru restul regiunilor este valabilă o avertizare cod galben.

”CFR face precizarea că în perioada de caniculă (35 - 38 grade C în aer) temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 - 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată”, se arată în comunicat.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară şi în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km(h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Potrivit avertizării valabile în intervalul marţi - vineri, în Banat, Crişana, precum şi în vestul Olteniei şi al Transilvaniei, canicula va persista şi se va intensifica, temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 de grade şi, izolat 39 de grade, în special miercuri, joi şi vineri. În restul ţării, vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime de 35 - 37 de grade.

”Recomandăm publicului călător ca, în perioada de valabilitate a avertizării cod galben de caniculă, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521”, se mai spune în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor