Circ la Senat: Şoşoacă intră cu forţa în sala Comisiei Juridice. Sună la 112 şi acuză că s-a dat ordin să fie lovită

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă (Screenshot)
Andrei Popescu
13.04.2021

Senatoarea Diana Şoşoacă a devenit protagonista unui nou scandal în Senat după ce a fost împiedicată să intre în sala de şedinţă a Comisiei Juridice pentru că nu purta o mască de protecţie conformă ci una din plastic. Senatoarea a fost chemată la audieri înainte să fie sancţionată, la cererea liberalilor, pentru nerespectarea regulilor sanitare în Parlament.

Preşedinta Comisiei, Iulia Scântei, i-a cerut senatoarei să poarte o mască de protecţie conformă.

“Doamnă, am mască, da? Potrivit legii 55 nu se precizează ce mască trebuie să port. Nu faceţi spectacol cu mine aici şi vă rog să îmi arătaţi articolul din lege unde scrie cum arată o mască. Daţi-mi articolul care spune cum arată masca, să-mi acopere gura şi nasul”, a precizat Şoşoacă, citată de Digi24.

De asemenea, acesteia i s-a oferit o altă mască, dar a refuzat să o primească.

“Eu nu port porcăria aia de mască”, a afirmat Şoşoacă, sunând la 112 pentru a reclama că nu este lăsată în sala de şedinţă.

Mai mult, senatoarea ex-Aur, cunoscută pentru mesajele sale anti-restricţii şi anti-mască, a acuzat că a fost “bruscată şi lovită” la “ordin”.

“Cum e posibil să daţi ordin să fiu bătută. Mi-au învineţit piciorul. Am chemat 112. (...) Voi schimbaţi Constituţia şi legea 96?”, a precizat Diana Şoşoacă.

Ulterior, senatoarea a forţat uşa comisiei, păzită de doi angajaţi ai Senatului, şi a intrat în sală, moment în care senatorii jurişti prezenţi acolo s-au ridicat şi au ieşit.

“Este un abuz. Aşteptăm poliţia. Dacă vor lupte cu mine, foarte bine. Eu reprezint românii, iar cetăţenii vor să mă lupt pentru drepturile lor”, a afirmat Şoşoacă, insistând că a forţat intrarea în sala de şedinţă din cauză că cei doi angajaţi ar fi vrut să îi strivească piciorul.

Diana Şoşoacă nu a făcut singură scandal la Comisia Juridică a Senatului, ci a fost însoţită de soţul ei, Silvestru Şoşoacă.

Reamintim că, la începutul săptămânii trecute, senatorii PNL au cerut, în şedinţa Biroului Permanent al Senatului, ca senatoarea Şoşoacă să fie sancţionată pentru că sfidează “orice normă legală şi orice regulă a bunului-simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării”. Liderul PNL Alina Gorghiu a prezentat pe pagina sa de Facebook un document în care liberalii au cerut şi celorlalte partide să se alăture demersului lor.

“Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici Şoşoacă să sfideze orice normă legală şi orice regulă a bunului simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării, în care fiecare dintre noi, la fel ca şi domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului cât şi românilor”, se arată în document. Detalii aici.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor