Senatorii PNL cer sancţionarea controversatei senatoare Diana Şoşoacă: Instigă la ură şi haos în plenul Senatului

Diana Şoşoacă (Youtube - screenshot)
D.B.
06.04.2021

Senatorii PNL au cerut, marţi, în şedinţa Biroului Permanent al Senatului, ca senatoarea ex-AUR Diana Şoşoacă să fie sancţionată pentru că sfidează „orice normă legală şi orice regulă a bunului-simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării”.

Liderul PNL Alina Gorghiu a prezentat pe pagina sa de Facebook un document în care liberalii au cerut şi celorlalte partide să se alăture demersului lor.

„Stimaţi colegi,

Grupul parlamentar din Senat al Partidului Naţional Liberal vă propune eliminarea unei probleme care se perpetuează de la începutul legislaturii în Parlamentul României: comportamentul necorespunzător, nociv şi neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici Şoşoacă. Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici Şoşoacă să sfideze orice normă legală şi orice regulă a bunului simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării, în care fiecare dintre noi, la fel ca şi domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului cât şi românilor”, se arată în documentul menţionat.

. (Facebook - Alina Gorghiu)
. (Facebook - Alina Gorghiu)

. (Facebook - Alina Gorghiu)
. (Facebook - Alina Gorghiu)

Liberalii acuză faptul că Şoşoacă “încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecţie în sala de plen a Senatului, dând în permanenţă dovadă de iresponsabilitate”.

„Instigă la ură şi haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jigneşte, aduce ofense şi grave acuzaţii neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist. În loc să îşi respecte statutul de parlamentar şi să facă Legi în interesul românilor şi pentru electoratul care a trimis-o în Parlament”, susţin liberalii.

Senatorii PNL consideră că “sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcţionare a legislativului, dar şi aplicarea şi respectarea măsurilor de protecţie”.

„Este grav să tolerăm asemenea conduită mai ales că există sancţiuni disciplinare statuate clar în cuprinsul articolului 207 din Regulamentul Senatului, republicat.

Stimaţi colegi, acesta este un apel la dumneavoastră să lăsăm orgoliile şi să dăm dovadă de responsabilitate, corectitudine şi respect. Dacă vrem să creştem încrederea în Senat, dacă ne dorim un mediu de lucru civilizat, trebuie să soluţionăm urgent problema.

Vă amintesc că există şi o reacţie recentă din partea societăţii civile, adresată clasei politice, de a se delimita de la astfel de derapaje de la democraţie din partea unui ales al electoratului.

Parlamentul a tergiversat nepermis sancţionarea unor persoane care promovează discursuri populiste, extremiste, xenofobe şi care incită la ură. Este nevoie de o asumare fermă din partea Senatului”, au conchis liberalii.

În postarea pe Facebook, senatoarea Alina Gorghiu a însoţit facsimilul documentului de următorul comentariu:

„Prea multe derapaje care pun în pericol buna funcţionare a Legislativului. Astăzi, în Biroul Permanent al Senatului, grupul senatorilor PNL propune acest demers pentru păstrarea unui standard necesar în Parlament. E nevoie de reacţie, din partea tuturor senatorilor, la populism, extremism, lipsă de decenţă, nerespectarea regulamentelor în mod constant. E nevoie de această delimitare. Doar aşa putem lucra la creşterea credibilităţii acestei instituţii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor