Cioloş: Majoritatea toxică PSD-PNL-UDMR formată şi cu ajutorul lui Iohannis va avea de astăzi aproape toată puterea în stat

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

USR a anunţat, joi, după ce Guvernul condus de premierul desemnat Nicolae Ciucă a obţinut voturile de învestire în Parlament, că a votat împotriva “monstruoasei coaliţii PSD-PNL-UDMR şi a unui guvern antireformator care va ţine România pe loc”. În plus, preşedintele USR, Dacian Cioloş, acuză că noua coaliţie va avea aproape toată puterea în statul român.

“De azi, USR devine cel mai mare partid din opoziţie şi singurul partid din opoziţie care îmbrăţişează valorile democratice, europene şi autentic liberale. Anul trecut, am primit votul oamenilor pentru un program de modernizare a României. Am intrat la guvernare cu PNL şi UDMR cu obiectivul de a pune în aplicare reformele din acel program. Şi, în cele 11 luni cât am făcut parte din guvern, am reuşit să punem la punct cel mai important program de reforme de după 1989 - Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, 30 de miliarde de euro, bani europeni pentru construirea de noi spitale, digitalizarea şcolilor şi extinderea reţelei de autostrăzi.

Din păcate, nici PNL, nici UDMR şi nici preşedintele Iohannis nu au fost cu adevărat interesaţi de modernizarea României. Când ne-am opus jafului PNDL3, 50 de miliarde de lei pentru clientela de partid, au făcut totul să ne scoată de la guvernare. Acum, au găsit partenerul perfect pentru acest program de jaf din bani publici: PSD, cel mai corupt partid pe care l-a avut România după 1989”, se arată într-un comunicat transmis de USR.

La rândul său, Cioloş i-a acuzat pe liberali că au înşelat încrederea românilor, care aşteptau modernizarea şi reformarea României şi “repararea stricăciunilor pe care le-a făcut PSD la guvernare în anii trecuţi”.

“Asistăm astăzi la votul care consfinţeşte formarea unei coaliţii monstruoase PSD-PNL-UDMR şi a unui guvern anti-reformator care va ţine România pe loc, din păcate. Este o majoritate toxică PSD-PNL-UDMR formată şi cu ajutorul şi sprijinul preşedintelui Iohannis care, de astăzi, va avea aproape toată puterea în statul român. Şi ştiţi că am mai avut astfel de experienţe, au mai avut şi alţii toată puterea şi am văzut ce au făcut cu ea, cât de bine s-au folosit împotriva intereselor românilor şi pentru interesele lor. USR a primit votul oamenilor pentru un program de modernizare de care România avea nevoie după ani de stagnare. Am intrat la guvernare cu acest obiectiv, împreună cu PNL şi UDMR, pentru a pune în aplicare programul de guvernare şi reformele pe care le avem acolo. Din păcate, PNL a înşelat voturile oamenilor, care aşteptau modernizarea şi reformarea României şi repararea stricăciunilor pe care le-a făcut PSD la guvernare în anii trecuţi. Din păcate, aşteptările lor au fost trădate de PNL”, a precizat Cioloş în Parlament.

De asemenea, USR cataloghează drept “o ruşine” faptul că liberalii şi preşedintele Klaus Iohannis “îl fac azi vicepremier pe Sorin Grindeanu, premierul PSD care a dat OUG 13 şi faţă de care sute de mii de oameni au protestat săptămâni întregi în 2017”.

“Noi nu vom abandona niciodată obiectivul de modernizare a României şi îi vom chema alături de noi pe toţi cei care vor să contribuie la construirea unei alternative liberale la actuala coaliţie antireformă. Alternativa liberală pe care USR o propune societăţii are ca prioritate bunăstarea oamenilor şi modernizarea statului astfel încât să-şi îndeplinească în mod real rolul de protejare şi promovare a acestei bunăstări”, se mai arată în comunicat.

Totodată, USR a afirmat că este pregătit să înceapă discuţii cu toţi cei care îi împărtăşesc viziunea politică şi care consideră că îi reprezintă, “o construcţie solidă şi onestă pe partea dreaptă a spectrului politic”.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.