Cioloş: Mai bine de 60% dintre români n-au participat la alegeri. Aceşti oameni aşteaptă idei noi

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Fondatorul Mişcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloş, a declarat luni seară, la TVR 1, că 60% dintre români nu au participat la alegerile anterioare.

"Mai bine de 60% dintre românii cu drept de vot n-au participat la alegeri. Aceşti oameni aşteaptă idei noi, alegeri noi. În 2016 n-am mers la alegeri, n-am candidat la alegeri deloc, deşi mie mi s-a propus să continuu ca prim-ministru. În momentul în care am vrut să intru în politică am făcut-o. Am văzut că o mare parte din români nu au fost atraşi de oferta aceasta electorală", a precizat Cioloş.

Liderul RO+ a subliniat din nou că noua formaţiune politică este deschisă la colaborare cu USR, în contextul apariţiei, duminică, a unei fotografii în care fostul premier apărea alături de preşedintele USR, Dan Barna.

"Suntem deschişi la colaborare, nu o facem artificial. Dacă vă uitaţi la electoratul potenţial al USR şi la cel al RO+ , există diferenţe", a punctat Cioloş.

Anterior, fostul premier a afirmat, la România TV, că RO+ este deschisă unei colaborări cu USR la alegerile europarlamentare, dar exclude o fuziune a celor două formaţiuni.

"Dacă împreună cu USR vom ajunge să convingem mai mulţi români să vină la vot, nu vom exclude soluţia asta", a adăugat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne