Cioloş: Mai bine de 60% dintre români n-au participat la alegeri. Aceşti oameni aşteaptă idei noi

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Fondatorul Mişcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloş, a declarat luni seară, la TVR 1, că 60% dintre români nu au participat la alegerile anterioare.

"Mai bine de 60% dintre românii cu drept de vot n-au participat la alegeri. Aceşti oameni aşteaptă idei noi, alegeri noi. În 2016 n-am mers la alegeri, n-am candidat la alegeri deloc, deşi mie mi s-a propus să continuu ca prim-ministru. În momentul în care am vrut să intru în politică am făcut-o. Am văzut că o mare parte din români nu au fost atraşi de oferta aceasta electorală", a precizat Cioloş.

Liderul RO+ a subliniat din nou că noua formaţiune politică este deschisă la colaborare cu USR, în contextul apariţiei, duminică, a unei fotografii în care fostul premier apărea alături de preşedintele USR, Dan Barna.

"Suntem deschişi la colaborare, nu o facem artificial. Dacă vă uitaţi la electoratul potenţial al USR şi la cel al RO+ , există diferenţe", a punctat Cioloş.

Anterior, fostul premier a afirmat, la România TV, că RO+ este deschisă unei colaborări cu USR la alegerile europarlamentare, dar exclude o fuziune a celor două formaţiuni.

"Dacă împreună cu USR vom ajunge să convingem mai mulţi români să vină la vot, nu vom exclude soluţia asta", a adăugat Cioloş.