Cioloş: Dragnea a inventat o nouă "gaură" de 7 miliarde. "Greaua moştenire", o manipulare ieftină

"Greaua moştenire" a tehnocraţilor, prin care PSD şi Liviu Dragnea vor să îşi justifice eşecul, este încă o manipulare ieftină, a tras un semnal de alarmă fostul premier Dacian Cioloş, care îi recomandă liderului PSD să recunoască falimentul celebrului program de guvernare al partidului.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea mai inventează o "gaură" în buget de 7 miliarde pe care o pune pe seama deciziilor luate de Guvernul tehnocrat, a remarcat indignat, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Cioloş.

"Guvernul a ajuns la fundul sacului, însă domnul Liviu Dragnea tot nu reuşeşte să înţeleagă că situaţia financiară grea prin care a început să treacă România este consecinţa aplicării programului de guvernare "din scoarţă în scoarţă". Cheltuieli fără măsură, incompetenţă, incapacitate de a fi responsabil şi o politică fiscală dezastruoasă. "Greaua moştenire", prin care PSD vrea să îşi justifice eşecul, este încă o manipulare ieftină", a declarat Cioloş.

Potrivit fostului premier, decizia de a renunţa în 2017 la taxa pe stâlp şi de a elimina supraacciza la carburanţi a fost luată de PSD, prin Codul Fiscal votat de Parlamentul în care partidul lui Liviu Dragnea avea majoritatea.

"Dragnea a făcut promisiuni electorale fără acoperire, a câştigat voturi minţind oamenii iar după alegeri şi cu doar câteva zile înainte de instalarea guvernului PSD a venit să-mi ceară să modific Codul Fiscal pentru a menţine taxe care conform legii urmau să fie eliminate. Responsabilitatea întreagă pentru lipsa de coerenţă se găseşte la PSD. Cum puteam noi, împotriva oricăror reguli de predictibilitate, să modificăm în decembrie 2016 prin Ordonanţă de Urgenţă, la "rugămintea" domnului Dragnea, o decizie a Parlamentului doar pentru ca PSD-ului nu-i mai ieşeau calculele trâmbiţate în campania electorală. Cetăţenii ne-ar fi judecat aspru dacă, după alegeri - când un nou guvern îşi pregătea bugetul - am fi luat o asemenea decizie cu impact major", a subliniat Cioloş.

În opinia fostului premier, faptul că Dragnea mai inventează o "gaură" în buget de 7 miliarde pe care o pune pe seama deciziilor luate de tehnocraţi este o ironie a sorţii.

"Acum se vede clar, prin anunţul rectificării bugetare, cine şi cum face adevăratele găuri în bugetul ţării. Preşedintele PSD trebuie acum să-şi asume găurile la buget făcute în ultimele opt luni prin decizii populiste fără să ţină cont de faptul că o ţară trebuie guvernată în aşa fel încât să nu se amaneteze bunăstarea cetăţenilor pe termen scurt, mediu şi lung. Domnule Dragnea, 2 plus 2 nu fac 7 nici măcar când aţi câştigat alegerile. Recunoaşteţi falimentul programului de guvernare şi minciunile din campania electorală până când nu va fi prea târziu să corectaţi erorile", a conchis Cioloş.

Reacţia vine în contextul în care liderul PSD a afirmat că nu mai are mare încredere în argumentele pentru care se micşorează sau se măresc preţurile la carburanţi.

"Haideţi totuşi să nu uităm că atunci când Guvernul Cioloş nu a acceptat rugămintea mea şi a noastră să proroge eliminarea taxei pe stâlp, acciza şi TVA, noi spunând clar în campania electorală că vrem să le prorogăm cu încă un an de zile, şi asta ne-a costat 7 miliarde, argumentele mincinoase de la acea vreme au fost că vor scădea preţurile şi la energie, pentru că se elimină taxa pe stâlp şi la pompă. Deci sunt 7 miliarde de lei pe care nu i-au mai plătit aceste mari companii, dar românul nu a simţit nimic. Noi am spus de atunci că nu se vor micşora preţurile şi e bine să nu uităm asta, pentru că de asta nu mai am foarte mare încredere în argumentele şi cauzele sau motivele pentru care se micşorează sau se măresc preţurile la carburanţi", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne