Cioloş, despre demiterea şefului CFR Călători: Ca să dai un om afară ţii cont de mai multe elemente decât de o exprimare nefericită

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Epoch Times România)

Copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş a afirmat marţi seară, la Digi24 că nu există niciun “scandal” între premierul Florin Cîţu şi ministrul Transporturilor, Cătălin Dulă, cu privire la demiterea directorului de la CFR, Ovidiu Vizante.

Dacian Cioloş a subliniat faptul că şeful executivului nu ar fi cerut expres demiterea directorului de la CFR Călători, ci doar i-ar fi sugerat ministrului Drulă acest lucru.

“Nu cred că putem vorbi de un scandal. Eu nu l-am auzit pe premier să-i ceară ministrului Drulă să-l dea afară pe domnul Vizante. I-a sugerat, a spus ce ar fi făcut el, dar domnul Vizante e în subordinea directă a lui Cătălin Drulă. El poate să îl evalueze din toate punctele de vedere. Au fost cu siguranţă declaraţii nefericite şi o poziţionare nefericită, pentru care am văzut că şi-a cerut scuze. Şi el şi-a cerut scuze, şi ministrul. Încă o dată, exprimarea a fost nefericită, ştiu din ce mi-a spus ministrul Cătălin Drulă că domnul Vizante a fost toată noaptea prezent ca să ţină situaţia sub control, ca să ia toate deciziile care trebuiau luate şi care ţineau direct de dânsul”, a declarat Cioloş.

Mai mult, liderul USR-PLUS precizează că pentru a demite pe cineva trebuie ţinut cont de mai multe elemente decât de o „exprimare nefericită, nepotrivită”.

“A fost în contact cu colegi ai dânsului de la alte structuri din ministerul Transportului, care aveau pe rând alte responsabilităţi ca să caute soluţii, însă cu siguranţă declaraţia respectivă a fost una nefericită, nepotrivită. Însă ca să dai afară un om, eu cred că trebuie să ţii cont şi de ce s-a întâmplat atunci, dar şi de multe alte elemente, şi aici am încredere în evaluarea ministrului Drulă, care îl are în subordine directă pe domnul Vizante. Nu putem pune pe umerii acestui om (Ovidiu Vizante - n.red.), care e acolo de câteva luni de zile, nişte probleme sistemice. Dincolo de rapiditatea cu care un om poate să ia decizii ca să rezolve nişte probleme, sunt nişte probleme sistemice. Noi acolo avem mari probleme care trenează de ani de zile. Acolo nu s-a investit, acolo n-am avut un management al performanţei”, a specificat Cioloş.

Reamintim că după ce un tren plin cu copii care se întorceau de la mare a rămas blocat 10 ore în câmp, autorităţile feroviare lăsând micuţii pasageri fără apă şi mâncare, directorul CFR, Ovidiu Vizante, a avut o reacţie de-a dreptul halucinantă, atunci când a fost întrebat de Antena 3 de ce nu s-a găsit o soluţie pentru transbordarea pasagerilor. Iritat de insistenţa cu care i-au fost cerute explicaţii pentru situaţia în care au fost puşi micii călători, directorul CFR a închis până la urmă telefonul. Detalii aici.

După incident, premierul Florin Cîţu a declarat, săptămâna trecută, că directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, ar fi fost deja concediat dacă ar fi lucrat la Guvern.

“Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a precizat Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat la o zi după afirmaţia premierului, că nu îl va demite pe şeful CFR Călători pentru declaraţiile făcute în noaptea în care pasagerii trenului au rămas blocaţi mai multe ore. Drulă susţine că evaluarea profesionalismului unui manager se face ”aşezat, la rece”, nu după ”o declaraţie de moment”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne