Director CFR, reacţie halucinantă după ce un tren cu zeci de copii a rămas blocat în câmp 10 ore

(wikipedia.org)

După ce un tren plin cu copii care se întorceau de la mare a rămas blocat 10 ore în câmp, autorităţile feroviare lăsând micuţii pasageri fără apă şi mâncare, directorul CFR, Ovidiu Vizante a avut o reacţie de-a dreptul halucinantă, atunci când a fost întrebat de Antena 3 de ce nu s-a găsit o soluţie pentru transbordarea pasagerilor.

Iritat de insistenţa cu care i-au fost cerute explicaţii pentru situaţia în care au fost puşi micii călători, directorul CFR a închis până la urmă telefonul.

Redăm în continuare răspunsul directorului CFR la întrebările ce i-au fost puse pe această temă:

Jurnalist: De ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren blocat cu 30 de copii?

Ovidiu Vizante, director CFR: Şi de ce mă întrebaţi pe mine? Noi am pus la dispoziţia CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informaţii am eu. Încercaţi să vorbiţi cu responsabilii, cei care conduc circulaţia.

Jurnalist: Dumneavoastră sunteţi director CFR Călători şi oamenii aceia erau blocaţi. Nu s-a găsit o variantă? Au stat 30 de copii 8 ore, abandonaţi în câmp.

Ovidiu Vizante, director CFR: Cred că e impropriu să spuneţi abandonaţi când toţi directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluţie. Încercaţi dumneavoastră să găsiţi la ora aceea soluţii! Încercaţi să găsiţi transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câţi sunt într-un tren.

Jurnalist: Păi nu trebuie să găsesc eu, dumneavoastră sunteţi în funcţie!

Ovidiu Vizante, director CFR: Eu sunt în funcţie, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniţi dumneavoastră să îmi spuneţi ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?

Jurnalist: Deci nu se putea face nimic pentru acei oameni? Au primit apă măcar?

Ovidiu Vizante, director CFR: Vor primi când ajung la Bucureşti!

Jurnalist: După 8 ore?

Ovidiu Vizante, director CFR: Da, dumneavoastră căutaţi senzaţionalul... Mulţumesc! La revedere!

În tren se aflau zeci de adolescenţi care se întorceau dintr-o tabără din Costineşti, dar şi un grup de copii de 6-7 ani. Mama unuia dintre copii a declarat pentru Antena 3 că au rămas blocaţi de miercuri, 28 iulie, de la ora 23.00.

”Nu a venit nimeni. Ni s-a spus că o să vină o locomotivă din Bucureşti. Copiii nu mai au apă, nu mai au mâncare. Eu am un grup de 30 de copii, dar mai sunt şi alţi copii care sunt mult mai mici. Este un grup de judo. Cred că au 6-7 ani. Ai noştri sunt mai mari, 16-17 ani. S-au mai jucat cărţi, dar deja răbdarea lor nu mai este. Suntem în câmp, în mijlocul câmpului”, a declarat femeia.

Joi dimineaţa, în jurul orei 08:30, un microbuz a ajuns la faţa locului pentru a prelua o parte dintre pasageri, fiind solicitat de unul dintre călători. În jurul orei 09:00 trenul a ajuns în Gara de Nord, cu o întârziere de zece ore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne