Cioloş: AUR e promotorul violenţei, face liste cu "duşmanii" din presă pe care îi vrea pedepsiţi

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a acuzat, pe pagina sa de Facebook, că PSD şi PNL sunt direct vinovate de comportamentul şi dezvoltarea AUR, pe care îl cataloghează drept un "partid fascist".

"AUR confirmă, din nou, că este un partid cu porniri fasciste, cu un comportament inspirat din Mişcarea Legionară şi construit pentru a oferi o perspectivă populistă în politica din România. Prin listele pe care le face cu 'duşmanii' din presă, confirmă că este promotorul violenţei şi agresivităţii publice. AUR nu spune nimic despre facturi, despre corupţie, despre furtul din banul public. AUR se ocupă să facă liste de oameni care le sunt duşmani şi pe care îi vrea pedepsiţi", a declarat Dacian Cioloş.

Liderul USR a subliniat că libertatea presei este o valoare de căpătâi în democraţie şi ea nu se limitează doar la presa care te laudă, din contră.

"Sunt solidar cu G4Media.ro şi orice altă instituţie de presă menţionată deja drept 'duşmănoasă' de acest partid extremist. Faptul că instituţiile statului tolerează accesele liderilor acestui partid din interes politic al unor politicieni aflaţi la putere le dă încredere acestor oameni că sunt protejaţi şi că pot face sau spune orice. Consider PSD şi PNL direct vinovate de comportamentul şi dezvoltarea acestui partid fascist, iar preţul va fi plătit, ca de obicei, de societatea românească", a adăugat Dacian Cioloş.

Reacţia lui Cioloş vine după următoarea postare făcută de AUR pe pagina oficială a organizaţiei: "Haideţi să vedem care sunt cele mai toxice şi false 'organe de presă'. Începem noi: G4Media... Completaţi voi!"