Cioloş a decis, Iohannis a aprobat. Avem un nou ministru al Muncii - Dragoş Pîslaru

Premierul Dacian Cioloş a decis cine va ocupa portofoliul de ministru al Muncii în locul Anei Costea.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (facebook.com / Dacian Cioloş)

Dragoş Nicoale Pîslaru - consilier de stat pe politici economice în cadrul cancelariei primului ministru - a fost numit ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice în locul Anei Costea.

Propunerea a fost înaintată de premierul Dacian Cioloş preşedintelui Klaus Iohannis care, în timp record, a şi semnat decretul de numire în funcţie a lui Dragoş Pîslaru, precum şi cel prin care ia act de demisiei Anei Costea.

Noul ministru al Muncii va depune luni, la ora 18:00, jurământul de învestitură în cadrul unei ceremonii care se va desfăşura la Palatul Cotroceni.

"Principalele misiuni, obiective ale dânsului vor fi să continue discuţia şi să finalizeze această discuţie privind elaborarea, în măsura în care va fi posibil, a unui act normativ pentru a corecta anumite dezechilibre legate de salarizare. I-am cerut ca în cel mai scurt timp să organizeze o întâlnire cu sindicatele pentru a relua discuţia şi pentru a vedea care sunt bazele pe care putem discuta pentru un astfel de act normativ.

Guvernul nu-şi doreşte să impună un act normativ, ci vrem să ajungem la un acord cu sindicatele în limita bugetului pe care îl avem la dispoziţie şi în această limită să vedem dacă putem face ceva.

După care, în zilele următoare, dânsul o să-şi prezinte programul, care va fi o continuitate a ceea ce s-a făcut până acum, însă i-am cerut şi dânsului, aşa cum am cerut şi altor miniştri, ca de acum înainte intrăm într-o nouă fază a programului de guvernare şi să ne concentrăm pe livrarea de rezultate, pe proiecte care au fost deja pregătite", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Şeful Executivului a mărturisit că ar fi preferat ca Ministerul Muncii să fie condus în continuare de o doamnă, însă este "greu să găseşti, să mobilizezi pe cineva pentru o perioadă scurtă, pentru un mandat scurt şi care să şi preia din mers anumite idei, anumite proiecte".

"Domnul Pîslaru cunoaşte proiectele la care s-a lucrat la Ministerul Muncii şi mai ales pe acest proiect legat de salarizare, pe discuţiile pe care noi ni le-am programat privind salariul minim, pe obiectivele privind crearea de noi locuri de muncă, de formare profesională, care să ducă şi la o mai bună inserţie în câmpul muncii. Domnul Pîslaru are deja idei, ştie bine care este programul de guvernare şi cred va fi operaţional foarte rapid", a mai precizat Dacian Cioloş.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi al London School of Economics and Political Science (unde şi-a obţinut masterul în relaţii internaţionale), Dragoş Pîslaru a ocupat funcţia de consilier de stat pe politici economice în Cancelaria premierului din decembrie 2015, după ce anterior a fost managing partner al companiei GEA Strategy & Consulting.