Ciolacu: În acest moment, candidatul la Capitală e Cîrstoiu. Dar luni vom avea o şedinţă de coaliţie

Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
21.04.2024

Şeful PSD Marcel Ciolacu a explicat, într-o conferinţă, că, în acest moment, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei este medicul Cătălin Cîrstoiu, însă luni va urma o şedinţă pe această temă.

"Candidatul, în acest moment, este Cătălin Cristoiu. Am spus foarte clar că, luni, vom face o coaliţie. Am vorbit, cum se foloseşte acum, pe WhatsApp cu domnul Cristoiu, o să vorbesc telefonic şi mai târziu. Este normal să ţinem o legătură între noi. Nu am apucat să mă uit în detaliu la conferinţa de presă de ieri (...) Sunt ferm convins că bucureştenii vor alege varianta cea mai bună", a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă ar fi de acord ca alianţa PSD-PNL să nu mai propună niciun candidat la Primăria Capitalei, liderul PSD a răspuns apăsat: "Este exclus acest lucru. Ce vă pot spune cu certitudine? Alianţa PSD şi PNL la Primăria Generală a Capitalei va avea un candidat unic (...) În acest moment, avem un candidat unic".

Cât despre declaraţia preşedintelui PNL Nicolae Ciucă despre existenţa unui "Plan B", Ciolacu a răspuns ironic că şi el are un "Plan D". "Haideţi să avem coaliţia de luni", a adăugat premierul.

"Vorbim, comunicăm (cu Cătălin Cîrstoiu - n.r.). (...) Domnul Cîrstoiu nu este un criminal, iertaţi-mă! (...) Este un medic de excepţie, e un decan la UMF, un om care şi-a construit şi clădit profesional tot ce se poate, este solicitat şi în România şi în străinătate pentru operaţii şi nu face operaţii simple. Haideţi să fim corecţi! Am înţeles, a fost la o clinică (...), dar lucrurile acestea o să le lămurim în cadrul coaliţiei", a declarat Marcel Ciolacu.

"Ştiu o persoană care este incompatibilă - Clotilde Armand. Eu nu am văzut ceva, o decizie (a Agenţiei Naţionale de Integritate privind incompatibilitatea - n.r.) la domnul Cîrstoiu, nu am văzut-o! Dacă ANI are document, să o rezolve! Să închidă cercetările (...) O să vorbim luni, atât de simplu, e corect, nu îmi cereţi mie să iau decizii", a adăugat liderul social-democrat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor