Ciucă, despre scenariul retragerii lui Cîrstoiu: Într-o situaţie de extremă urgenţă, PNL va avea propriul candidat

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi seara, la Digi 24, că liberalii vor avea propriul candidat în cazul în care medicul Cătălin Cîrstoiu se va retrage din cursa pentru Primăria Bucureşti şi dacă nu se va găsi un alt candidat comun, care să nu fie membru al niciunuia dintre cele două partide.

“Avem planul B, avem planul C. Cât de mult aş dori să devoalez un plan, dar nu o fac. Dacă va fi nevoie, PNL, într-o situaţie de extremă urgenţă, va avea propriul candidat, nu este o problemă. Dacă identificăm un candidat comun din afara celor două partide este posibil să luăm o decizie în acest sens”, a precizat Ciucă, citat de News.ro.

De asemenea, Ciucă a spus că, în acest moment, medicul Cîrstoiu rămâne candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, dar că acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care ţin de problemele sale personale, urmând ca, ulterior, după o nouă analiză, să se meargă mai departe cu acest plan sau să se ia altă decizie:

“A fost o decizie prin care am convenit ca în această săptămână (...) să existe acţiunea aceasta de clarificare din partea domnului doctor a tuturor acestor aspecte care ţin de persoana domniei sale, pentru că, în final, să putem să avem din nou o analiză şi să putem să mergem mai departe sau să vedem ce decizie se ia. În momentul de faţă, domnul doctor este propunerea de candidat la Primăria Capitalei, a noastră, a coaliţiei”.

Întrebat de ce PNL nu-l susţine pe Nicuşor Dan pentru obţinerea unui nou mandat în Capitală, Ciucă a spus:

“Ar fi absolut de neînţeles, atât timp cât Nicuşor Dan nu vrea să fie membru al PNL, să avem această alunecare către relevanţa candidaturii sale către Primăria Bucureşti”.

Totodată, potrivit lui Ciucă, electoratul PNL din Bucureşti nu ar fi de acord cu susţinerea edilului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, în cursa pentru Primăria Bucureşti.

Marţi, la Parlament, Ciucă a declarat că, în cazul în care Cîrstoiu s-ar retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, liberalii resping varianta susţinerii candidaturii lui Cristian Popescu-Piedone în aceeaşi cursă:

“În acest moment, vă pot spune că la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca domnul doctor Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei şi luni să îşi depună candidatura la Biroul Electoral Municipal. Se pregăteşte domnul doctor Cîrstoiu pentru o conferinţă pe care o are în vedere, astfel încât să poată să stea de vorbă şi să lămurească toate aspectele.

PNL, indiferent de formulă, a agreat să susţină împreună cu PSD un candidat care să fie candidatul actualei coaliţii de guvernare şi într-o alianţă electorală la nivelul Capitalei. Domnul Cristian Popescu nu este nici membru PSD, nici membru PNL, motiv pentru care nu putem să îl susţinem. Nu este membru al niciunui partid. Absolut, nu susţinem o astfel de candidatură”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne