Cinci idei pentru Black Friday cu happy-end

Supermarket
Supermarket (Epoch Times România)

Ce să faci ca să-ţi obţii gadgetul dorit cu o reducere consistentă. Vezi mai jos cinci idei pentru Black Friday.

1. Evitaţi online-ul

Indiferent cât de bună este „ţeava” de internet de acasă, nimeni din această lume nu îţi poate garanta că site-ul tău preferat pentru cumpărături online nu se va bloca pe termen nedeterminat chiar în momentul finalizării tranzacţiei. De aceea, cel mai bine este că pe site să documentezi produsul dorit şi să mergi să-l cumperi în magazin. Dacă retailerul tău online nu are reţea comercială fizică, este bine să cauţi produsele dorite la comercianţii tradiţionali.

2. Alege retailerul mai puţin lăudăros

Mulţi retaileri au dezvăluit informaţii despre pregătirile pe care le fac pentru invazia clienţilor în vinerea neagră – noi spaţii de depozitare, personal suplimentar, completarea stocurilor etc.
Însă, la fel ca în cazul autostrăzilor din zona marilor metropole ale lumii, indiferent cât de mult sunt acestea lărgite, tot vor fi insuficiente. Specialiştii în infrastructura rutieră explică fenomenul prin exces de mediatizare: cu cât mai mulţi află, cu aţiţ mai mulţi încearcă să profite, foarte repede totul revine la „normal”, iar artera este chiar mai aglomerată ca înainte. La fel şi la retaileri. O campanie agresivă care să aducă mai mulţi clienţi în magazin ar putea să fie zălogul unor profituri frumoase pentru comerciant, dar înghesuiala excesivă ar putea să nu-ţi mai aducă gadgetul mult dorit.

3. Documentare, documentare, documentare

Cea mai mare greşeală este să te supui unui shopping “pe orbeşte”. Îţi faci din timp temele şi documentezi, de preferat pe mai multe site-uri de cumpărături online, preţul produsului de dinainte de discount. Nu toţi retailerii români sunt atât de oneşti cum am putea crede. Au fost cazuri în care articole cu discount afişat de 40-50%, în realitate erau mai scumpe cu 15% faţă de preţul anterior afişat pe raft.

4. Cumperi la preţ de Black Friday

Atenţie la promoţiile şi campaniile pre-Black Friday. Unii retaileri ar putea să lanseze campanii de loializare cu promoţii similare celor din vinerea neagră. Un exemplu este PC Garage care între 1-28 noiembrie oferă, sub forma unui voucher şi indiferent de produsul achiziţionat, diferenţa dintre preţul la care a fost cumpărat produsul şi preţurile valabile în ziua de Black Friday.

5. Jucării sau decoraţiuni

Black Friday nu este cel mai bun moment pentru a cumpăra jucării sau decoraţiuni pentru sărbătorile de iarnă. Mulţi vor fi probabil tentaţi de preţurile reduse în vinerea neagră şi, probabil, vor consideră că au făcut o “afacere bună” cumpărând mai devreme. Dar cu siguranţă că nu le va plăcea sentimentul atunci când vor descoperi că aceleaşi jucării sau decoraţiuni se vând la preţuri şi mai reduse cu numai două săptămâni înainte de Crăciun.