Cîmpeanu nu exclude scenariul în care elevii vaccinaţi să vină la şcoală şi cei nevaccinaţi să stea în online: E o variantă de lucru

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu (Screenshot)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că încă se discută despre posibilitatea ca elevii vaccinaţi anti-Covid să aibă şansa de a continua orele în format fizic în cazul în care rata de infectare trece de pragul de 6 la mie şi, de exemplu, într-o clasă apare un caz de infectare.

“Luăm în calcul următoarea variantă: preşcolarii, creşe şi grădiniţe să poată participa la procesul educaţional. Clasele 1-6, pentru că e vorba de elevi care nu pot fi vaccinaţi, elevi cu vârsta sub 12 ani, din păcate trebuie să treacă în online. Pentru clasele a şaptea până la a 12-a, respectiv a 13-a, vom vedea dacă modificăm regula valabilă acum şi dăm beneficii elevilor vaccinaţi, în sensul în care să li se permită să vină la şcoală cu prezenţă fizică. La pragul de peste 6 la mie.

În acest moment, regula este: la apariţia unei îmbolnăviri într-o clasă, intră toată clasa în online. Dacă toţi colegii vor accepta să fie testaţi, atunci şcoala ar putea să continue cu prezenţă fizic – ar putea, subliniez, nu este o decizie încă – pentru elevii care sunt vaccinaţi, cei nevaccinaţi urmând a trece în sistem online. Este o variantă de lucru”, a precizat ministrul.

Reamintim că, miercuri, Cîmpeanu, a anunţat, la Antena 3, că se ia în calcul, cu titlul de ipoteză, scenariul ca, într-o clasă în care apar cazuri confirmate de infectare, doar elevii vaccinaţi să poată continua orele cu prezenţă fizică.

“Nu vă ascund că este de luat în calcul, cu titlul de ipoteză, inclusiv acea decizie care, în cazul apariţiei unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinaţi să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt vaccinaţi să poată continua cu prezenţă fizică, nu să fie obligaţi. Masca va fi obligatorie în continuare în şcoli, indiferent dacă elevii sunt vaccinaţi sau nu. Distanţarea va rămâne o regulă. De asemenea, respectarea normelor de igienă şi obligativitatea aerisirii spaţiilor de învăţământ. Ne vom asigura că în fiecare şcoală se înţelege importanţa acestei măsuri”, a explicat Cîmpeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne