Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul s-a diminuat cu 1,6% în aprilie

Epoch Times România
11.06.2012

Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a scăzut în aprilie cu 1,6% faţă de aceeaşi lună din 2011, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

Comerţul cu autovehicule a crescut cu 1,5% faţă de aprilie 2011, în timp ce comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor s-a diminuat cu 8%.

Datele sunt ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În serie brută, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a fost cu 4,7% mai mic decât în aprilie 2011.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,5% mai micǎ comparativ cu luna aprilie 2011.

Faţă de lujna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a înregistrat în aprilie o creştere cu 1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna aprilie 2012 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o scădere cu 1,4%.

În primele patru luni din acest an, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scǎzut cu 2,2%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor