Ciclism: USADA întreţine presiunea asupra lui Lance Armstrong

Ciclistul american, Lance Armstrong. (Gail Oskin / Getty Images)
Epoch Times România
20.07.2012

Agenţia americană antidopaj (USADA) continuă să pună presiune pe ciclistul american Lance Armstrong, depunând joi o moţiune prin care se cere judecătorului să respingă acţiunile sportivului împotriva sa.

"Noi vom continua să facem totul în numele sportivilor curaţi, care contează pe bună dreptate pe noi în sensul că - fie că este vorba de nume celebre sau anonime - vom trata fiecare contravenient în acelaşi mod", a declarat directorul executiv al USADA, Travis Tygart.

"Dacă nu aducem această afacere în faţa instanţei, atunci noi vom fi complici la disimularea probelor de dopaj şi vom eşua în a ne face datoria în numele celor pe care ne-am obligat să-i protejăm", a adăugat Tygart.

USADA a anunţat luna trecută că îl va acţiona în instanţă pe septuplul câştigător al Turului Franţei pentru dopaj, ceea ce, în cazul în care va fi dovedit, l-ar putea lăsa pe rutierul american fără titlurile obţinute la "Marea Buclă".

Lance Armstrong, care neagă că s-ar fi dopat forţat, a înaintat plângere împotriva USADA în faţa Curţii federale, afirmând că procedura agenţiei îi violează drepturile constituţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor