CIA avertizează: Coreea de Nord ar putea lovi SUA cu o armă nucleară în doar câteva luni

Testul unei rachete balistice în Coreea de Nord, 30 mai 2017
Testul unei rachete balistice în Coreea de Nord, 30 mai 2017 (STR/AFP/Getty Images)

Coreea de Nord se află la o distanţă de doar “câteva luni” până va deveni capabilă să lanseze un atac nuclear împotriva Statelor Unite, a avertizat directorul CIA.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un ar putea fi capabil să provoace o catastrofă nucleară pe teritoriul american în viitorul apropiat, potrivit directorului CIA, Mike Pompeo.

Coreea de Nord a testat trei rachete balistice intercontinentale în 2017, precum şi cea de-a şasea armă nucleară.

Într-un interviu cu CBS, Pompeo a dezvăluit că oficiali din serviciile de informaţii au realizat că testele respective urmau să aibă loc, dar le-a fost dificil să prezică momentul exact în care Kim Jong-un îşi va consolida programul.

Pompeo a declarat reporterilor: “Putem întotdeauna să identificăm faptul că programul continuă. Nu vom şti niciodată exact ce se întâmplă acolo. Nu vom şti niciodată momentul exact în care vor continua.

Dar riscul central pe care trebuie să-l cunoască politicienii este faptul că programul de arme nucleare al Coreei de Nord continuă să se extindă, să progreseze, să devină mai puternic, mai capabil şi mai sigur”.

Pompeo a recunoscut că a evaluat deja faptul că liderul comunist nord-coreean ar putea lansa un atac în câteva luni. Directorul CIA a făcut această declaraţie pentru prima dată în urmă cu şase luni.

El a precizat că SUA depune eforturi pentru a opri dezvoltarea nucleară a Coreei de Nord şi pentru a împiedica un atac.

“Sper să pot spune acest lucru şi peste un an. Guvernul SUA lucrează din greu pentru a prelungi acea perioadă” care se scurge până când Coreea de Nord va fi capabilă să lanseze un potenţial atac nuclear.

Declaraţiile lui Pompeo au fost făcute după supoziţiile că Phenianul ar putea testa o rachetă nucleară în apropierea Statelor Unite în decursul următorului an.

Coreea de Nord ar putea demonstra forţa deplină a arsenalului său nuclear printr-un spectacol de putere în Pacific, a prezis un expert în geopolitică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe