China şi-a revizuit în scădere, la 7,5%, prognoza de creştere economică în 2012

China şi-a revizuit în scădere, la 7,5% de la peste 8%, prognoza de creştere economică în 2012, semn că intenţionează să se bazeze mai puţin pe exporturi şi mai mult pe consumul intern, relatează Bloomberg.

Rata inflaţiei a fost stabilită la 4%, la fel ca în 2011, a anunţat premierul Wen Jiabao, care a susţinut luni, la Beijing, un discurs în faţa a peste 3.000 de membri ai Congresului Naţional Popular.

Creşterea Produsului Intern Brut a fost de 9,2% în 2011 şi de 10,4% în 2010.

Bursele asiatice au înregistrat scăderi după discursul premierului, care a declarat că naţiunea chineză trebuie să se îndrepte spre un model economic mai eficient şi sustenabil.

Discursul său a fost prefigurat la 3 martie de Zong Qinghou, al doilea în clasamentul celor mai bogaţi oameni din China, care a explicat că este nevoie de o creştere a veniturilor oamenilor obişnuiţi, de o reducere a dependenţei de exporturi şi de scăderea rolului statului în economie în favoarea companiilor private.

Premierul Wen Jiabao a mai declarat că Guvernul va menţine o politică fiscală “proactivă” şi o politică monetară “prudentă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie