China anunţă noi cazuri de virus Wuhan. Începe testarea masivă a unui port cu 9 milioane de locuitori

Epidemie de coronavirus în Wuhan
Epidemie de coronavirus în Wuhan (PETER PARKS/AFP via Getty Images)

Oraşul Qingdao din China a declarat luni că va efectua teste COVID-19 pentru întreaga sa populaţie de peste 9 milioane de locuitori în cinci zile, după apariţia unor noi cazuri într-un spital care tratează infecţiile din străinătate.

Oraşul a raportat şase cazuri noi de COVID-19, boala care se instalează după infecţia cu virusul Wuhan, şi şase cazuri asimptomatice pe 11 octombrie. Majoritatea cazurilor erau legate de Spitalul de Pneumologie din Qingdao.

Raportul Comisiei Naţionale de Sănătate (NHC) privitor la cele 21 cazuri confirmate de COVID-19 în China continentală pe 11 octombrie a fost publicat după anunţul guvernului local din Qingdao, dar nu a transmis statistici ale cazurilor confirmate din oraş.

Numărul de noi cazuri asimptomatice, pe care China nu le consideră ca fiind confirmate, crescuse la 32 de la 23 cu o zi mai devreme, a spus NHC. Autorităţile nu au oferit o defalcare pe zone a statisticilor transmise, dar au menţionat că 29 dintre aceste cazuri erau cazuri serioase.

Numărul oficial al infecţiilor zilnice cu virus Wuhan în China continentală a scăzut drastic după ce regimul comunist a decis să declare pandemia controlată.

Qingdao a închis deja Spitalul de Pneumologie din oraş, precum şi secţia de urgenţă a spitalului său central. Clădirile în care locuiesc persoanele infectate au fost, de asemenea, izolate ca parte a măsurilor de control a virusului.

Regimul comunist chinez, cunoscut pentru secretomania sa şi falsificarea statisticilor importante, publică un număr total de cazuri confirmate de COVID-19 în China continentală de 85.578, în timp ce numărul morţilor a rămas neschimbat, la 4.634.

Cifrele publicate sunt falsificate grosolan, acest lucru fiind lesne de detectat dacă sunt comparate cu statistici din SUA, India, Brazilia şi chiar Rusia, care au comunităţi urbane mari, de o scară asemănătoare cu oraşele mari ale Chinei.