Chiliman către USL: Războiul stupid al atacurilor la Gitenstein, Merkel, Barroso ne aruncă în ridicol

Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Andrei Chiliman (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
03.11.2012

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a criticat conducerea USL pentru declaraţiile recente împotriva ambasadorului SUA, a cancelarului german Angela Merkel sau a preşedintelui CE, José Manuel Barroso.

"Oamenii vă cer responsabilitate. Astăzi România este parte a lumii occidentale. Faceţi în aşa fel încât ţara să rămână în această lume. Războiul stupid al declaraţiilor împotriva ambasadorului SUA, a lui Merkel şi a lui Barroso ne face rău şi ne aruncă în ridicol. Evitaţi asemenea declaraţii demne de nişte relicve ale războiului rece", a declarat Chiliman.

Afirmaţiile au fost făcute la prezentarea candidaţilor USL din sectorul 1 la alegerile parlamentare din 9 decembrie: Titus Corlăţean, Dan Tudorache, Vlad Nistor, Călin Popescu Tăriceanu, Diana Tuşa şi Ludovic Orban.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a declarat că americanii văd singuri ce se întâmplă în România şi "n-au nevoie să fie dirijaţi, intoxicaţi, otrăviţi de oameni ca Gitenstein".

"În primul rând, fac o glumă amară, mi-aţi stricat dimineaţa aducându-mi aminte că mai există domnul Gitenstein în România, pentru că până acum, din punctul meu de vedere, nu ne-a făcut decât rău sau modul în care ne-a tratat a arătat că ne desconsideră ca popor şi ca naţiune şi că ţară şi că vine dumnealui, un mare învăţat, un mare specialist în democraţie să ne spună unde greşim şi ce să facem!", a precizat Nicolaescu.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat că este îngrijorat de posibilitatea ca seria de alegeri dificile de care se apropie România să dezbine poporul. "Urmează provocări extrem de mari. România se apropie de o serie de alegeri dificile, care este posibil să dezbine poporul. Sincer, sunt îngrijorat. După încheierea războaielor politice, vor reuşi politicienii români să se întoarcă la o formă de coabitare civilizată şi stabilă?", s-a întrebat ambasadorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor