Charles Nenner avertizează asupra producerii unui colaps major în 2018

.
. (Epoch Times România)

Charles Nenner, care de ani de zile oferă avertizări asupra prăbuşirii pieţelor şi care pretinde că nu a greşit niciodată în privinţa previziunilor sale, a apărut la CNBC şi a avertizat că atât deflaţia cât şi o prăbuşire a pieţei sunt pe cale să se producă, conform unui raport din Bussiness Insider.

Nenner, care a creat „ciclul Nenner” - despre care susţine că poate determina momentele fluctuaţiilor oricărei pieţe –, a afirmat la CNBC că „timp de mai mulţi ani în viitor nu veţi vedea indicele S&P crescând cu mai mult de 5% [faţă de nivelul la care se află acum].”

El mai avertizează că această perioadă de câştiguri uşoare va fi urmată de ani de pierderi uriaşe.

„Şi o să mai aibă loc ceva semnificativ – mă refer în viitor – şi anume un colaps major care începe în 2018 şi se termină în 2020”, a adăugat el.

Din fericire pentru investitorii ce caută un semnal pe termen lung, Nenner vede o nouă creştere a pieţei începând cu 2020.

Nenner susţine că principalul catalizator pentru un colaps este deflaţia, despre care el crede că a început deja să pună stăpânire pe economiile lumii şi să stânjenească dezvoltarea.

„Cred că problema principală stă în deflaţie, lucru pe care îl spun în fiecare an”, a adăugat Nenner.

„Europa este aproape de deflaţie, Japonia încă se află în deflaţie, China are o foarte mică inflaţie şi dacă dolarul continuă să crească în SUA vom avea deflaţie aici. Şi nu cred că investitorii sunt pregătiţi pentru ea.”

Nenner a susţinut că deja există deflaţie în majoritatea ţărilor lumii şi că un dolar puternic va exporta deflaţia şi în SUA, îngreunând sarcina guvernelor să îşi plătească datoriile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie