Cezar Preda: Prin votul în cazul Diaconu, majoritatea USL din Senat arată că nu respectă Justiţia

Cezar Preda la Şcoala de vară a OTPDL şi OFPDL
Cezar Preda la Şcoala de vară a OTPDL şi OFPDL (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat că votul de marţi în cazul senatorului Mircea Diaconu arată din nou "dispreţul" USL pentru Justiţie şi ne îndepărtează tot mai mult de accesul în Schengen.

"Majoritatea USL din Senat a arătat astăzi (marţi, n.r.), din nou, că nu are pic de respect pentru justiţia din România şi pentru cetăţenii români. Senatorii USL au făcut din nou ce ştiu mai bine – au ales să se facă zid între unul de-al lor şi o decizie definitivă şi irevocabilă a celei mai înalte instanţe din România privind incompatibilitatea lui Mircea Diaconu cu statutul de senator. Votul dat astăzi de senatorii USL nu este deloc, cum ar părea la prima vedere, un vot dat pentru un actor ajuns senator. Este un vot prin care USL îşi arată din nou dispreţul faţă de justiţie chiar cu preţul unor costuri mari pentru România. Acest vot va fi unul dintre punctele critice majore din următorul raport asupra României din cadrul Mecanismului de Verificare şi Control, din luna ianuarie", a precizat politicianul marţi, într-un comunicat de presă.

România a mai ratat o dată obiectivul Schengen, în luna septembrie, din cauza abuzurilor USL asupra justiţiei şi statului de drept.

"Votul de azi (marţi, n.r.) împotriva solicitării justiţiei de încetare a mandatului de senator al lui Mircea Diaconu ne îndepărtează tot mai mult de accesul în Schengen. Pentru USL şi Guvernul Ponta legea şi justiţia sunt relative şi la cheremul lor. În Europa democratică, zidul pus de partide între justiţie şi politicieni este inacceptabil. Preţul nu îl va plăti însă USL, ci îl vor plăti românii. Nu este nicio surpriză că USL a votat împotriva justiţiei din România. Pentru USL imunitatea oferită de statutul de parlamentar a devenit criteriul principal în selectarea candidaţilor şi pentru alegerile din decembrie. Pentru imunitate vor şi Liviu Dragnea, Relu Fenechiu şi Dan Voiculescu în Parlament. Noi, cei de la Alianţa România Dreaptă, am ales să ne selectăm candidaţii având drept criteriu integritatea. Dacă USL alege imunitatea, ARD alege integritatea", a mai precizat Preda.

Plenul Senatului a respins, marţi, solicitarea ANI privind încetarea mandatului senatorului PNL Mircea Diaconu, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.