Cererea de abţinere a judecătoarei care a întrebat dacă una dintre victimele lui Vlad Pascu se afla în sala de judecată, respinsă

Ioana Ancuţa Popoviciu (Facebook - Ioana Ancuţa Popoviciu)
Andrei Popescu
19.04.2024

Judecătoria Mangalia a respins, vineri, ca nefondată cererea de abţinere formulată de judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu în dosarul lui Vlad Pascu. Decizia magistraţilor este definitivă, relatează Radio România Constanţa.

“Respinge, ca nefondată, cererea de abţinere formulată de către doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuţa. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.04.2024, ora 11:20”, se arată în soluţia pe scurt dată de Judecătoria Mangalia.

Potrivit sursei citate, la termenul de joi din procesul în care tânărul Pascu este acuzat că a omorât din culpă două persoane, judecătoarea a formulat o cerere de abţinere prin care solicita colegilor săi magistraţi să fie retrasă din dosar.

“Dacă se va admite cererea de abţinere, întreg procesul se va relua de la zero. Dacă doamna judecător va fi suspendată pe 24 aprilie, se va relua procesul de la zero. Dacă niciuna dintre cele două variante nu se va aplica, la termenul următor vor fi audiate părţile civile”, a declarat, joi, Adrian Cuculis, avocatul familiilor victimelor.

Inspecţia Judiciară a anunţat, marţi, că a trimis Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcţie a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuţa pe fondul comportamentului său din timpul procesului lui Vlad Pascu.

Cu privire la acest aspect, CSM a amânat pentru 24 aprilie solicitarea Inspecţiei Judiciare.

Reamintim că Inspecţia Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei din Mangalia care a întrebat dacă victimele ucise în accidentul de la 2 Mai sunt în sală. Popoviciu mai are o sancţiune disciplinară, din 2023, pentru rea-credinţă sau neglijenţă gravă.

Magistratul de la Judecătoria Mangalia a întrebat la primul termen din dosarul de ucidere dacă Sebi, adolescentul ucis în tragedia de la 2 Mai, este în sală şi a cerut buletinul acestuia, a povestit tatăl băiatului, care a ieşit plângând din sala de judecată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor