Cercetător care se ocupa de COVID-19 omorât în circumstanţe bizare în SUA

Bing Liu
Bing Liu (Facebook)

Un cercetător de la Universitatea din Pittsburgh care lucra la un proiect legat de virusul Wuhan a fost împuşcat fatal sâmbătă la domiciliul său din Ross Township, iar asociatul său Hao Gu, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit mort într-o maşină, la aproximativ 50 de metri distanţă. Moartea asociatului a survenit de pe urma unei răni de armă aparent cauzată de el însuşi.

Cercetătorul Bing Liu, în vârstă de 37 de ani, a fost găsit împuşcat de mai multe ori în cap, gât şi torace în jurul orei 12 noaptea, sâmbătă. Nu s-a furat nimic din casă, iar uşa nu arăta semne de intrare forţată potrivit Post Gazette.

Bing lucra la departamentul de calculatoare şi sisteme la Pitt School of Medicine.

"Bing era pe punctul de a trage concluzii foarte importante privitoare la înţelegerea mecanismelor celulare care stau la baza infecţiei cu virus Wuhan şi baza celulară a complicaţiilor generate", a anunţat departamentul într-un comunicat scris, adăugând: "Vom face un efort pentru a finaliza ceea ce a început el, pentru a aduce un omagiu excelenţei sale ştiinţifice".

Bing Liu dezvolta modele de calcul, tehnici de simulare şi analiză pentru a studia dinamica sistemelor biologice, în unele cazuri folosind algoritmi de inteligenţă artificială pentru a înţelege procesele celulare, potrivit biografiei sale.

Motivul uciderii nu este clar, iar ancheta este în curs de desfăşurare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe